FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju z Dejanom Dončićem

Mladinski nogometni center Nogometnega kluba Domžale se je v zadnjih šestih letih prebil na sam vrh nogometnih šol v Sloveniji. Vodenje mlajših generacij domžalskih nogometašev je pred začetkom letošnje sezone od Mihe Kebeta prevzel Dejan Dončić, s katerim smo opravili kratek intervju.

 Dejan Dončić

S prvim julijem ste prevzeli vodenje MNC. Verjetno boste v prvi vrsti nadaljevali delo vašega predhodnika?
Nadaljevali bomo z določenimi aktivnostmi, ki so bile v preteklih sezonah postavljene zelo dobro, hkrati pa bomo skušali vse skupaj še dodatno nadgraditi. Prišlo bo oziroma je že do nekaterih sprememb. Imam seveda tudi svojo vizijo, ki jo želim uresničiti v naslednjih sezonah.

Prišlo je do številnih sprememb v strokovnem kadru. Za kakšne novosti gre pri delu na treningih?
Prva sprememba je zagotovo ta, da se je v strokovni kader vključil nekdanji članski trener Nogometnega kluba Domžale Darko Birjukov. Slednji je z letošnjo sezono prevzel selekcijo do 16 let, s svojimi svežimi idejami in izkušnjami pa bo zagotovo še dodatno okrepil močno kadetsko ekipo. Skupaj z mladinskim trenerjem Dejanom Djuranovićem sta dobila tudi pomočnika Mileta Stankovića, tako da bo njuno delo zaradi tega potekalo veliko lažje. Mlajšim selekcijam se je v vlogi trenerja pridružil tudi, lani še aktivni igralec članske ekipe, Rok Hanžič, ki prevzema del ekipe do 9 let. Treningi bodo tako pri selekcijah, kjer je veliko število igralcev, potekali nemoteno, saj bo prvemu trenerju po potrebi vedno na voljo tudi pomočnik.

Dejan Dončić in Darko Birjukov

Veliko bolj ste povezali tudi delo članskega moštva in MNC?
To velja predvsem za kadete in mladince, ki smo jih povezali s prvo ekipo. Članski trener Stevan Mojsilović bo z njimi sodeloval predvsem z vidika sistema igre, ki ga goji prvo moštvo. Fantom bo tako omogočen nekoliko lažji prehod v člansko ekipo.

Uspešno delo potrjujejo številni državni reprezentanti v različnih selekcijah. Koliko jih je in v katerih selekcijah?
V Domžalah imamo trenutno kar 18 reprezentantov, vsi pa igrajo vidno vlogo pri svojih selekcijah. To so Jure Balkovec, Jernej Papež, Rudi Požeg Vancaš, Aleks Pihler, Gregor Želko in Miha Kostanjšek v selekciji U19, Gregor Zabret in Tobias Mencigar pri izbrani vrsti do 18 let, Matic Zupanc, Marko Šola, Žan Kumer, Jon Gorenc Stankovič, Rok Taneski, Nik Plavšič Vajde, Dominik Ožbolt in Anže Iglič v reprezentanci U17, ter Jan Repas in Žan Žužek pri selekciji Slovenije do 16 let.

Stevan Mojsilović in Dejan Dončić

Veliko nogometašev odhaja tudi na preizkušnje v tujino. Ali boste s tem trendom nadaljevali tudi v prihodnje in kaj to prinaša igralcem ter klubu?
Vsekakor bomo nadaljevali s to prakso. Sodelovanje z uglednimi tujimi klubi nam prinaša nove izkušnje, tako strokovnemu vodstvu kot tudi igralcem. S tem spoznavamo delo konkurenčnih klubov, njihov sistem igre in organizacijo. Zanimanje tujih klubov za naše igralce pa pomeni tudi potrditev našega dobrega dela.

Letos ste prvič organizirali zelo uspešen turnir Domžale open, ki ste ga tudi osvojili. Sledil je tudi povratni obisk v Žilini. To so pomembni preizkusi za igralce?
 Domžale open bo naš tradicionalni turnir, ki bo potekal vsako leto, na njem pa bodo nastopale vrhunske ekipe iz različnih evropskih držav. Vesel sem, da smo se na turnirju izkazali tako z organizacijskega vidika kot seveda tudi s tem, da so naši fantje zasluženo osvojili prvo mesto. Vsako leto bomo sodelovali tudi na turnirju Mintal cup na Slovaškem, kjer smo letos prav tako nastopili prvič. Seveda so tako močni turnirji pomembni preizkusi za igralce in tudi trenerje, saj  spoznavamo sposobnosti ekip in igralcev iz tujine in si pridobivamo mednarodne izkušnje. Prav tako pa se tudi sami predstavljamo tujini.

Kadeti NK Domžale

Kakšni so načrti za bližnjo in daljno prihodnost MNC?
Želimo vzgajati mlade nogometaše, ki bodo uspešno konkurirali tako v slovenskem nogometnem prostoru kot tudi svojim vrstnikom iz tujine. Še naprej bomo sodelovali s številnimi uglednimi tujimi klubi, si prizadevali za čim večje število reprezentantov, prav tako pa je naš cilj, da v članskem moštvu Nogometnega kluba Domžale zaigra čim večje število v domžalski nogometni šoli vzgojenih igralcev. Z vidika trenerjev prav tako načrtujemo strokovna sodelovanja s tujimi klubi kot so AS Roma, Austria Salzburg in drugi.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB