FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Hrvaški Umag obarvan v rumeno barvo

Po zelo uspešnem nastopu domžalskih selekcij U11, U12 in U13 na mednarodnem nogometnem turnirju v Umagu, ki je potekal od 17.03 do 19.3.2017 na igriščih z naravno travo v Umagu, je minuli vikend domžalske barve zastopalo pet ekip v dveh selekcijah mlajših kategorij.

DSC 0104

Selekcija U10 je nastopila z dvema in U9 s tremi ekipami. V kategoriji U10 je nastopilo 24 ekip razdeljenih v štiri skupine po pet moštev. V kategoriji U9 je nastopilo 20 ekip prav tako razdeljenih v štiri skupine po pet. Ekipa Domžale 1 selekcije U10, je v svoji skupini brez poraza osvojila 1. mesto in si tako priborila polfinale in boj za sam vrh. V isti kategoriji je ekipa Domžale 2 v svoji skupini osvojila 3. mesto in se je v nadaljnjem tekmovanju v dveh tekmah borila za čim višja mesta.
V kategoriji U9 je ekipa Domžale A, prav tako brez poraza, osvojila 1. mesto v skupini in direkten preboj v polfinale. Ekipi Domžale B in Domžale C (Domžale C so letnik 2009, oziroma eno leto mlajši), so v svojih skupinah z dvema zmagama in prav toliko porazih, osvojili tretji mesti v skupinah.
V prvi polfinalni tekmi v kategoriji U9 so Domžalčani naleteli na zelo kvalitetno ekipo MTK iz Budimpešte, ki so jih z rezultatom 2:0 premagali in jim prizadejali prvi poraz na turnirju. Domžalčani so v obračunu za tretje mesto z rezultatom 4:0 odpravili ekipo vrstnikov iz Novigrada in tako osvojila pokal za 3. mesto, čeprav bi si po prikazani igri zaslužili tudi pokal za 1. mesto.
V kategoriji U10, se je ekipa Domžale 1, v prvi polfinalni tekmi pomerila s sosedi iz Ljubljane, torej ekipo Olimpije 1. Po zelo razburljivi in napeti tekmi se je redni del tekme končal neodločeno (1:1). Tako so o zmagovalcu odločali kazenski streli. Domžalčani so zadeli vse tri kazenske strele, Ljubljančani pa le enega. Po dolgem času je sreča bila naklonjena Domžalčanom, saj sovečino dosedanjih dvobojev, kjer so odločali kazenski streli, dobili Ljubljančani.

Prava poslastica je bil finalni dvoboj med Domžalčani in Ljubljančani. Tekma je potekala v zelo napetem in čustvenem vzdušju obeh ekip. Z rezultatom 1:0, so povedli Ljubljančani, vendar so Domžalčani le po nekaj minutah rezultat izničili. Sledile so priložnosti na eni in na drugi strani. Kakšnih osem minut pred koncem tekme, je ekipa iz Domžal povedla z 2:1. Le dve minuti do konca tekme je sodnik dosodil kazenski strel za Olimpijo. Zaradi glasnega protestiranja igralcev v rumenem je enega od njih tudi izključil. Čeprav z igralcem manj, so rumeni zdržali do konca, ter se tako veselili osvojenega pokala za prvo mesto, ki bo krasil že tako prenapolnjene vitrine MNC-ja NK Domžal. Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu so na igrišče stekli še ostali člani domžalske odprave, ter tako skupaj z starejšimi kolegi proslavljali uspehe domžalskih ekip. Igrišče z umetno travo zelene barve, se je v hipu spremenilo v rumeno .

DSC 0090

UVRSTITE V KATEGORIJI U9:
1. MTK Budimpesta
2. Uljanik Pula
3. DOMŽALE A
4. Novigrad
(Ostale ekipe so se borile od 8. do 12. mesta)

UVRSTITEV V KATEGORIJI U10
1. DOMŽALE 1
2. Olimpija 2
3. Olimpija 1
4. Bravo
(Ostale ekipe so se borile od 12. do 16. mesta)

Izrekel bi pohvale vsem staršem in ostalim spremljevalcem domžalskih ekip, za bučno in korektno navijanje skozi celotno tekmovanje. Še najbolj sem bil vesel združenega glasnega spodbujanja in navijanja prepolnih tribun navijačev, ki so se odrezali v vseh pogledih. Če bi podeljevali priznanje za najboljše navijače, bi si navijači Domžalskih ekip to tudi zaslužili.
Otroci, ki so tri dni preživeli v turističnem Umagu, se družili na igrišču in ob njem z otroci iz drugih klubov so bili srečni in veseli, ker so uživali tudi v plavanju (pa čeprav samo v bazenu). V nedeljo v poznih večernih urah, so se v spremstvu trenerjev z avtobusom vrnili v objem svojih staršev. Čeprav veseli in srečni, ker so pridobili nove nogometne izkušnje, kakor tudi nova poznanstva in prijatelje, obenem pa tudi žalostni, ker jih drugi dan čakajo obveznosti v šoli.

Pet domžalskih ekip (60 otrok) selekcij U10 in U9 so na turnir v Umag Trophy spremljali trenerji: Marko Završan in Žak Jeklic (U10), Mark Vengust, Stane Kocjančič (U9) , ter Milenko Spasić s selekcijo U8, ki je tekmovala med starejšimi.

Besedilo: Milenko Spasić
Foto: Vesna Avbelj

 

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmc