FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mednarodno obarvan Memorial Dušana Šetine

V aprilu smo starši selekcije U9 s pomočjo vodstva NK Domžal uspešno izpeljali še drugi Memorial našemu pokojnemu trenerju v spomin.
Tudi letos je generacija, ki je svoje prve nogometne izkušnje nabirala prav s pomočjo Dušana Šetine, z borbeno igro in s Šeto v mislih osvojila turnir in zlati pokal postavila ob bok lanskemu.
Torej, v soboto, 22. 4. 2017, se je na domžalskem igrišču zbralo 20 ekip iz treh držav, in sicer BiH (OFK Sport team Banja Luka), Hrvaške (HNK Rijeka, NK Opatija in NŠ 1. gol Rijeka) in Slovenije. Ekipe so bile razvrščene v štiri skupine, pri čemer je domžalska selekcija U9 tekmovala s tremi ekipami:

DSC 0809

Domžale A:
Jaka Cencelj, Teo Adrović, Tian Centa, Alis Mesić, Rocco Tatarovac, Peter Trdan, Miha Omahen, Nik Belovič, Edin Vukalič, Taj Jevnikar, Pino Žeželj in Matt Zver.

Domžale B: Martin Zajc, Andraž Koritnik, Ajdin Nuhanović, Rok Kreslin, Marcel Kos, Mark Vrhovnik, Jon Fortuna, Lian Antonijevič, Tine Gračner in Vid Prosen.

Domžale C: Leon Milovič, Miha Žmaucar, Anže Kovač, Adrian Stevanović, Anže Dovč, Jaka Burnik, Staš Cvhatal, Jaka Vukmanič in Nik Tomažič.

V četrtfinale sta se poleg NK Izola, NK Opatija, HNK Rijeka, OFK Sport Team, NK Olimpija in NK Maribor, uvrstili tudi dve naši ekipi, Domžale A in Domžale B.
V boju za polfinale sta se med sebojj pomerili prav slednji. Uživali smo v odlični tekmi, kjer sta obe ekipi pokazali že zelo kakovosten nogomet in borbeno igro. Na koncu se je z 1:0 v polfinale uvrstila ekipa Domžale A.
V polfinalni tekmi so jim nasproti stali tekmeci iz OFK Sport team Banja Luka, ki so v četrtfinalu z 2:0 izločili ekipo NK Olimpija. Tekma se je začela borbeno in ekipi sta si bili precej enakovredni, a so bili Domžalčani očitno bolj motivirani ter nasprotnika ugnali z 1:0.

Na ta način so se uvrstili v finale, kjer so se pomerili z HNK Rijeka, ki je v polfinalni tekmi z rezultatom 4:0 izločila NK Maribor.
V finalni tekmi so povedli Riječani, a so naši fantje v zelo kratkem času izenačili. Nasprotnik se ni dal in je mrežo Domžalčanov zatresel še drugič. Nato so se naši rumeni fantje zagnali in odločno napadali nasprotnika, dokler niso malo pred koncem tekme izenačili in tekmo zaključili z izidom 2:2. Odločali so kazenski streli, pri katerih so naši fantje z odličnimi streli ugnali nasprotnika s 3:2 in se zasluženo iz srca in s Šeto v mislih veselili zmage.

Turnir se je zaključil z naslednjim izzidom:
1. Domžale A
2. HNK Rijeka
3. OFK Sport Team
4. NK Izola

Medalje in pokale je podelil igralec domžalske članske ekipe brazilec Juninho, ki je tudi zet našega pokojnega trenerja.
Podeljeni so bili tudi pokali za najboljšega igralca, strelca in vratarja.
Pokal za najboljšega vratarja je šel v roke Sergeju Šatara iz ekipe OFK Sport Team.
Pokal za najboljšega strelca je romal k Dinu Ilijazi iz ekipe HNK Rijeka.
Kot najboljši igralec turnirja pa je pokal dobil Nik Belovič iz ekipe NK Domžal A.

 DSC7151

Poleg vremena, ki nam je bilo v tem muhastem mesecu aprilu zelo naklonjeno, se moramo zahvaliti tudi vsem našim sponzorjem, ki so nam namenili tako finančna sredstva kot tudi izdelke, ki smo jih uporabili za srečelov.
Zahvala gre torej: VO-KA Vodovod in kanalizacija Ljubljana, A1Domžale Krizant (Samsung), BTS Company, Miha Šetina, Avtotehna Vis, Donar, Aktiva skupina, Svilanit, Adria tehnika, Presad, Foto Studio Majhenič, Remisli, Baba kul, VivaDerm, Prodnik, Mizarstvo Kocjančič, Občina Domžale, Svilanit, AlpeGel, Mlinotest, ERGO, Duhec, Pizzeria Pipca, Enzo grafika, Triglav, Petrol, Obey YourBody, Indoor paintball, Scando, Top Dunaj'c, B-Forma, Lidl, CR7, Broline, Caffe Vergnano, KIA KMAG, Outfit7, NK Domžale, Domžalec.si in seveda navijaški skupini Sovice za fantastičen plesni nastop na otvoritvi.

Vsem ostalim, ki niste omenjeni in ste prispevali, se prav tako lepo zahvaljujemo za podporo in pomoč pri tako velikem, edinstvenem in srčnem nogometnem turnirju.

Besedilo: Sonja Adrović
Foto: Vesna Avbelj in Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB