FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Selekcija U15 državni podprvak

Nogometaši selekcije do 15 let Nogometnega kluba Domžale so sezono sklenili z drugim mestom v državnem prvenstvu lige za starejše dečke. Po osvojitvi naslova prvaka v ligi U15-zahod so se v finalu v dveh tekmah zoperstavili prvaku vzhodnega dela tekmovanja, Mariboru. S skupnim izidom 5:3 so bili na koncu boljši vijoličasti.

Prva tekma je bila na sporedu v petek v Rogozi. Domžalčani so se odlično zoperstavili tekmecu in so bili več kot enakovreden tekmec, a so bili hkrati tudi neučinkoviti. Na drugi strani je bila učinkovitost na najvišji ravni in Maribor si je z zmago 3:0 pripravil visoko prednost. Rumeni so bili odločeni nadoknaditi zaostanek na povratni tekmi, ki je bila v sredo v Športnem parku Dob, a so že na začetku doživeli hladen tuš v obliki gola tekmeca: "Že na začetku se nam je vse porušilo. Hitro smo prejeli gol, ki nam je porušil naše razmišljanje in načrte. Z borbenostjo in vztrajnostjo smo do polčasa dosegli tri gole, kar nam je dalo dodatnega upanja, a se nam na koncu žal ni izšlo. Čestitam fantom za agresivnost, a tak ritem igre je težko držati skozi celotno srečanje, še posebej proti Mariboru. Gre za kvalitetno ekipo, ki pred to tekmo sploh ni doživela poraza. Na koncu nam je zmanjkalo energije za kaj več," je povratno tekmo ocenil trener Primož Jeršin, ki se zaveda, da je bil dvoboj odločen že na prvi tekmi: "V Mariboru smo igrali veliko boljše in lepše, a pri rezultatu 0:3 se ne moreš hvaliti, da je bilo karkoli dobro. Maribor je iz petih strelov v polno meril trikrat, na drugi strani pa mi iz številnih priložnosti nismo zadeli niti enkrat. Rezultat je bil zelo negativen."

Domžalčani so leto dni nazaj osvojili naslov državnega prvaka, tokrat pa so se morali zadovoljiti z naslovom državnega podprvaka: "Verjetno smo še pod vtisom finala, a celotno gledano bi sezono ocenil z dobro, manjkala je le pika na i. Bili smo blizu, a nogomet je pač takšen, da se enkrat veseliš, drugič ne. Celotna sezona v prvenstvu je bila super, osvajali pa smo tudi težje turnirje," je sezono 2016/2017 ocenil domžalski trener, ki bo v prihodnje najverjetneje ponovno prevzel selekcijo do 14 let in z njo preživel naslednji dve leti: "Vajen sem že tega sistema. Verjetno bo trajalo nekaj časa, da se bom navadil, da so določena znanja pri mlajših manjša kot v trenutni generaciji. Veselim se že nove sezone," je še zaključil Jeršin.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB