FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Selekcija U16 do drugega mesta na Madžarskem

Mladinski nogometni center tudi v tujini dosega odlične rezultate. Na Madžarskem se je ta vikend mudila selekcija U16, ki se je udeležila kakovostnega turnirja Janos Farkas. Mladi Domžalčani so znova navdušili, na koncu pa osvojili odlično drugo mesto.

Na turnirju je nastopilo šest sodelujočih ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini. Naši obetavni fantje so se v skupinskem delu naprej pomerili z Akademijo Vasas Kubala, njihov drugi nasprotnik pa je bil švedski Malmö. Mladi domžalski nogometaši so slavili na obeh obračunih in se tako uvrstili v današnji finale, ki so ga odigrali proti Slaviji iz Prage. Češki vrstniki so bili na zelo kakovostnem srečanju na koncu boljši nasprotniki, Domžalčani pa so na koncu osvojili odlično drugo mesto. Moštveni uspeh je dopolnil še Tristan Ciglar, ki je bil s tremi zadetki tudi najboljši strelec turnirja.

“S končnim izkupičkom smo zelo zadovoljni. V skupinskem delu smo dosegli dve lepi zmagi, v finalu pa se nato pomerili z zelo kakovostno zasedbi praške Slavije, ki je proti obema nasprotnikoma v skupini B skupno dosegla kar deset zadetkov. Odigrali smo dobro tekmo, predvsem v prvem polčasu bili enakovredni, a smo na koncu morali premoč priznati našim tekmecem,“ je uvodoma dejal Dejan Dončić, sicer vodja MNC in trener kadetske selekcije Nogometnega kluba Domžale. Odločitev, da se mlada zasedba poda na turnir, je bila torej pravilna, poudarja Dončić: “Vsekakor je to bil še eden v nizu kakovostnih turnirjev, kjer smo se lahko srečali z različnimi načini igranja in nogometnimi mentalitetami. Organizator se je zelo potrudil, saj je bil turnir na zelo visoki ravni, predvsem kar se tiče tekmecev in pogojev, ki so nas tam pričakali. Zelo se že veselimo vabila tudi v naslednjem letu.“

Skupina A, 1. tekma:
Akademija Vasas – Domžale 0:2 (0:0)
Strelca: Panič, Ciglar

Skupina A, 2. tekma:
Malmö – Domžale 1:2 (0:1)
Strelca: Kurent, Ciglar 

Finale:
Slavija Praga – Domžale 5:2 (2:2)
Strelca: Kurent, Ciglar 

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.