FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Intervju z vodjo MNC Dejanom Dončićem

Mladinski nogometni center še naprej ostaja temelj delovanja našega kluba. Vodstvo kluba iz meseca v mesec zagotavlja boljše pogoje za delo, največji dokaz za to pa so nedvomno zelo dobri rezultati, ki jih dosegajo naše starostne selekcije. Na dosežke v tem letu, še posebej pa v končanem jesenskem delu, se je ozrl vodja MNC Dejan Dončić, ki že nekaj let uspešno vodi tudi selekcijo U17.

doncic

Kako bi ocenili jesenski del sezone celotnega Mladinskega nogometnega centra?

Kot zelo uspešno. Z vsemi selekcijami smo v samem vrhu. Imamo veliko reprezentantov, ki igrajo vidno vlogo v svojih reprezentančnih selekcijah. Uspešno sodelujemo in promoviramo našo šolo na močnih mednarodnih turnirjih. Dobro sodelujemo tudi z močnimi tujimi klubi, kot so denimo FC Bayern, FC Basel, FC Southampton, FC Red Bull Salzburg, FC Inter, FK Crvena Zvezda, FK Partizan, HNK Rijeka in HNK Dinamo. Lahko rečem, da ves čas stremimo k nadgradnji našega dela, vseskozi izboljšujemo naš sistem in iščemo nove rešitve, izzive in sodelovanja.

Kakšni so bili cilji, ki ste si jih zastavili pred sezono, in s kakšnimi željami boste trenerji odšli v novo tekmovalno leto?

Naši cilji so ves čas enaki. Stremimo k temu, da so naše mladinske selekcije konkurenčne v Evropi in da se čim več naših igralcev iz Akademije uspešno priključi k članskemu moštvu. In to nam trenutno tudi uspeva. Pred vstopom v novo sezono potrebujemo malce počitka, tako fizičnega kot psihičnega, saj je za nami precej naporna sezona. Glede želja pa si predvsem želim, da igralci v novo sezono vstopijo zdravi, polni energije in želje. Tako po delu, kot tudi po uspehu.

Po čem bi si najbolj zapomnili letošnje koledarsko leto?

Nedvomno po prestopu Jana Repasa v francoski Caen. Gre za nogometaša, ki je bil v našem klubu od svojega sedmega leta, kar pomeni, da je šel skozi celoten proces našega mladinskega dela. To je še en dokaz, da morajo biti mladi igralci potrpežljivi in se morajo najprej uveljaviti v domačem članskem prvenstvu, nato pa iti v tujino. V lepem spominu pa mi ostaja tudi zmaga naše ekipe U17 proti slovitemu Bayernu iz Münchna, ki smo ga v Münchnupremagali z 2:0.

Kako je in kako bo na delovanje našega Mladinskega nogometnega centra vplivala Akademija?

V zelo veliki meri. Na enem mestu se sedaj nahaja strokovno vodstvo, hkrati pa v isti stavbi bivajo igralci. Imamo več nadzora, neposredne komunikacije z igralci, sestanke, video analize, druženje trenerjev in igralcev pa sedaj potekajo prav na tem mestu. Slednji so dobili kakovosten prostor za bivanje, druženje in preživljanje prostega časa s soigralci, hkrati pa smo še nadgradili celoten program delovanja. Nogometašem, ki so člani Akademije, nudimo natančno zastavljen program, mirne vesti pa lahko rečem, da imamo najboljšo Akademijo v Sloveniji.

 DSC6852

Ste trener selekcije do 17 let, ki tudi letos niza odlične rezultate. Kako bi ocenili delo vaših varovancev?

Zelo sem zadovoljen z njihovim delom in odnosom. Dobro smo selekcionirali ekipo in brez dvoma lahko potrdim, da premoremo kolektiv mladih fantov, ki imajo še veliko prostora za napredovanje.

V domačem prvenstvu se borimo za prvaka in mislim, da bo zanimiv boj do zadnjega kola. Imamo širok nabor igralcev in zdrava konkurenca je vedno dobra. Zagotovo pa mi je pri trenerskem delu v pomoč tudi dejstvo, da imam dobrega pomočnika Mileta Stankovića, s katerim uspešno sodelujeva že kar nekaj časa. V tej sezoni smo sicer odigrali tudi nekaj mednarodnih preizkušenj. Za nami sta denimo dve odlični prijateljski tekmi proti dvema vrhunskima ekipama – Bayernu in Manchester Cityju. Proti obema smo prikazali zelo dobri predstavi in bili povsem enakovreden oziroma celo boljši nasprotnik. Igrali smo tudi v dveh finalih mednarodnih turnirjev (Viktoria Plzen in Slavija Praga), kar sta izjemno lepa dosežka. In ravno ti rezultati potrjujejo tisto, kar poudarjam - želimo in lahko konkuriramo vsem evropskim ekipam.

Kakšen je predviden plan aktivnosti po novem letu, kdaj boste začeli s pripravami?

Vse selekcije končajo s treningi 15. decembra. Mlajše selekcije bodo s treningi začele po novem letu, ker igrajo v zimskih ligah, selekcije U19, U17, U15 in U14 pa 10. januarja. Vsi skupaj se že zelo veselimo novih izzivov, ki so pred nami.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB