FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

FOTO & VIDEO: Izjemni predstavi proti Crveni zvezdi poskrbeli za zadovoljstvo

Po sredinih prijateljskih tekmah, na katerih so tako mladinci kot kadeti prikazali izjemno všečno igro, sta obračuna proti beograjski Crveni zvezdi pokomentirala oba stratega, Darko Birjukov in Aleš Mežnaršič. Oba sta s prikazano igro svojih varovancev izjemno zadovoljna. 

nkd 1 2

Po zmagi s 4:0 nad mladinsko zasedbo Crvene zvezde trener Darko Birjukov ni skrival zadovoljstva. »Tekma je potekala tako, kot kaže rezultat. Fantje so odigrali izjemno dobro in Crveno zvezdo smo popolnoma nadigrali. Zmaga ni majhna stvar – lansko leto je ta ekipa igrala v mladinski ligi prvakov, tako da sem s to tekmo res izjemno zadovoljen,« je izjemno predstavo mladinske zasedbe komentiral Birjukov. »Odlično smo se pripravljali. Tudi tekma proti Dinamu, ki smo jo odigrali v Istri, je bila odlična. Fantom take tekme in dobre igre res dvignejo samozavest,« je še dodal. 

Strateg mladincev je prepričan, da je zmaga nad Crveno zvezdo plod odličnega pripravljalnega obdobja, a kljub velikemu uspehu ohranja trezno glavo. »Fantje se zavedajo, da je ta tekma samo ena v vrsti priprav. Prepričan sem, da bomo pridobljeno samozavest obrnili sebi v prid in ni bojazni, da ne bomo dobro pripravljeni,« je dejal Birjukov. 

Tudi kadeti so prikazali všečno igro in se po zaslugi strelca edinega zadetka za mlade Domžalčane priigrali remi. Trener Aleš Mežnaršič je po tekmi pozitiven. »V zaključnem delu pripravljalnega obdobja smo želeli tekmo, ki bi nam nudila pravi test pred začetkom prvenstva. Tekma se je izkazala zelo pozitivno, predstava naših fantov prav tako. Videti je bilo veliko želje, čvrstih dvobojev na obeh straneh. Oboji smo si ustvarili nekaj priložnosti in polpriložnosti, nekako izenačen dvoboj skozi celotno tekmo in na koncu je rezultat pravičen za obe ekipi. Na tem mestu bi čestital tudi mladinski ekipi za njihov dosežek na tekmi«. 

Prav tako Mežnaršič pozdravlja dvoboje z ekipami, kot je Crvena zvezda. »Izkušnja je sigurno pozitivna, takšne tekme bi morali odigrati vsak teden, da bi fantje dobili občutek igranja na višjem nivoju. Dober rezultat in igra proti takšnim nasprotnikom prinaša tudi optimizem in prepotrebno samozavest za fante. Vidijo, da lahko s pravim pristopom in odločnostjo dobro igrajo ne glede nasprotnika. Vsi skupaj smo lahko zelo ponosni. Zelo pomembno je, da tako razmišljanje prenesejo tudi na tekme, ko nasprotnik ne bo imel tako 'zvenečega' imena,« meni Mežnaršič, ki dodaja, da se po tem uspehu ne smejo ustaviti: »V nadaljevanju nas čaka še tekma proti ekipi Slaven Belupo, kjer si želimo ponoviti podobno predstavo. Pred samim začetkom prvenstva nas čaka še dober teden, v katerem bomo poizkušali odpraviti določene pomanjkljivosti, pomembno pa je, da se dobro osvežimo, saj je bil ritem pripravljalnega dela za fante zelo naporen. Pohvalil bi jih za dosedanji vložek na treningih«.

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB