FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pred začetkom spomladanskega dela: Mladinci želijo ostati na vrhu

Po izjemno uspešnem jesenskem delu se mladinci Mladinskega nogometnega centra prihajajoči konec tedna vračajo na zelenice. Zimski premor so preživeli na vrhu lestvice, kjer si želijo tudi zaključiti letošnjo sezono. 

nkd 2

Mladinsko moštvo, ki ga vodi trener Darko Birjukov, bo v spomladanski del krenilo iz najboljšega izhodišča. Mladinci so jesenskem delu prikazali odlično formo in na 15 tekmah zbrali 11 zmag ter samo enkrat izgubili.Ob tem so trikrat odigrali neodločeno. Izjemno uspešne predstave so mladincem Domžal prinesle vrh lestvice in prednost šestih točk pred drugouvrščenima Mariborom in Olimpijo. 

V pripravljalnem obdobju so se mladinci na nadaljevanje pripravljali tudi v Umagu, kjer so pilili formo za nadaljevanje sezone. Med premorom so odigrali tudi nekaj pripravljalnih tekem, najbolj odmevna je bila zmaga s 4:0 nad njihovimi vrstniki iz vrst beograjske Crvene zvezde. Poleg Beograjčanov so se pomerili tudi z zagrebškim Dinamom, ki so ga ugnali z 1:0. 

V nadaljevanju prvenstva bodo skušali Birjukovi varovanci ponoviti uspešne igre iz prvega dela prvenstva, kjer so bili tudi strelsko dobro razpoloženi. Največ zadetkov je zbral Dario Kolobarić, ki je mrežo nasprotnika zatresel devetkrat, Andrija Radovanović pa je zbral tri zadetke. Po dva zadetka so dosegli Mark Čeh, Tamar Svetlin, Gal Žinič, Jošt Urbančič, Miha Vrhovnik in Tian Pantelić, medtem ko sta Matej Čož in Ivan Makovec dosegla po en zadetek. 

Število zadetkov:

9 – Dario Kolobarić

3 – Andrija Radovanović

2 - Mark Čeh, Tamar Svetlin, Gal Žinić, Jošt Urbančič, Miha Vrhovnik, Tian Pantelić

1 – Matej Čož, Ivan Makovec

Kolobarić je na vrhu tudi po številu nastopov. Zaigral je na vseh 15 tekmah, poleg njega pa je to uspelo še Andriji Radovanoviću, Tamarju Svetlinu in Galu Žiniču. 

Število nastopov:

15 – Andrija Radovanović, Tamar Svetlin, Gal Žinič, Dario Kolobarić

14 – Mark Čeh, Jošt Urbančič, Matej Čož, Benjamin Markuš

13 – Ivan Makovec, Matevž Femec, Klemen Mihelak

10 – Miha Vrhovnik, Žan Zupančič

6 – Žiga Repas

5 – Tian Pantelić, Aljaž Valenčak

4 – Luka Kerezović

3 – Žiga Dajčman, Žan Stanković

2 – Dino Hot, Tomaž Iskra

1 – Mark Maučec, Matevž Dajčar, Simon Gregorin

Poleg ligaškega tekmovanja so bili mladinci izjemno uspešni tudi v pokalu, kjer branijo lovoriko z lanskega leta. V jesenskem delu so se prebili do četrtega kroga. Do sedaj so Domžalčani ugnali Kolpo, Radomlje, nazadnje pa še Vrhniko. V četrtem krogu jih 16. marca na domači zelenica čaka obračun proti Iliriji. 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB