FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mladinci in kadeti za uvod polovično uspešni

Po dolgem zimskem premoru se nadaljuje sezona tudi za igralce Mladinskega nogometnega centra. Tokrat sta mladinsko in kadetsko moštvo na domači zelenici gostili ekipi Ilirije. Mladinci so svoje vrstnike iz Ljubljane premagali s 4:0, močno oslabljeni kadeti pa so morali priznati premoč z 0:1. Oba stratega podmladka sta po prvi tekmi spomladanskega dela prepričana, da je prostora za napredek še veliko. 

nkd 3b

"Odigrali smo dobro tekmo, ki je bila izjemno težka. Tudi teren je bil težak. Igrali smo proti izjemno kakovostnemu nasprotniku. Smo zadovoljni, ampak gledamo naprej," je o uvodni tekmi proti Iliriji, s katero so mladinci ohranili prvo mesto na lestvici, dejal trener Darko Birjukov. 

Ob dolgem premoru, ki je prisoten tudi v mladinski in kadetski ligi, so mladinci odigrali nekaj prijateljskih srečanj s kakovostnimi nasprotniki, kar je zagotovo pripomoglo k boljši pripravljenosti za spomladanski del prvenstva. "Seveda smo vse nasprotnike izbrali načrtno. Verjamemo v to, da nam bodo kvalitetni nasprotniki čez zimski premor prinesli dober obet v prvenstvu,« je dejal strateg mladinskega moštva, ki meni, da prva tekma še ni pravi pokazatelj trenutne forme. V soboto sicer mladince čaka nova težka tekma, saj gostujejo v Kidričevem. »Čaka nas težka tekma. Trenutno je Aluminij zelo visoko in igra zelo dobro. Na gostovanju v Mariboru so zmagali, tudi mi smo se na prvi tekmi z njimi mučili, na koncu zmagali z 1:0, zato pričakujem težak preizkus za fante," še dodaja Birjukov.

Tudi kadeti so v soboto igrali z vrstniki Ilirije, a so bili ob tem manj uspešni. Na domačem igrišču so klonili z 0:1. "Vedeli smo, da je ekipa Ilirije kvalitetna in da bo tekma težka. Prisotne je bilo veliko motivacije, borbenosti in odločnosti na obeh straneh. Fantje so dali vse od sebe, glede tega jim nimam kaj očitati, manjkale so samo boljše rešitve v napadu.  Na našo žalost so oni zadeli po naši nespretni reakciji in zasluženo zmagali,”  je po tekmi dejal trener kadetske ekipe Aleš Mežnaršič. 

Pred nadaljevanjem sezone ima Mežnaršič nekaj skrbi zaradi bolezni in poškodb igralcev, kar se je poznalo že na uvodni tekmi proti Iliriji, a poudarja, da to ni in ne sme biti izgovor: "Kot vsem drugim ekipam se tudi nam pozna vsaka odsotnost, kar lahko privede k pomanjkanju kvalitete in tudi drugačni postavitvi na igrišču. Vseeno to ne sme biti izgovor za karkoli. Včasih je lahko taka situacija priložnost za koga drugega. Fantje, ki igrajo morajo verjeti v sebe in dobro izkoristiti svoj trenutek.  Iz strani trenerske ekipe imajo zaupanje. Zaradi trenutne situacije se ne smemo smiliti sami sebi”.

Nova preizkušnja in priložnost za izboljšanje čaka Mežnaršičeve varovance v soboto, ki tako kot mladinci potujejo v Kidričevo. Čaka jih nova zahtevna tekma, za katero Mežnaršič upa, da bo imel na voljo več zdravih nogometašev. “Ne glede na odsotnosti imamo fante, v katere verjamemo. Potrebno je dobro trenirati in gledati naprej pozitivno,” še poudarja glavni trener kadetskega moštva. 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB