FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Umag Trophy: Selekciji U13 in U12 prikazali dobre igre

Minuli konec tedna so se tri domžalske ekipe udeležile enega najbolj množičnih turnirjev v okolici Slovenije, Umag Trophy. Med drugim so nastopile ekipe iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Italije, mladi Domžalčani pa so med močno konkurenco osvojili 5., 7., in 13. mesto.

IMG 20190330 074133

Domžalska selekcija U12 se je na turnirju merila z dvema ekipama, ki sta prikazali dobre igre. Ekipa modrih je imela težko predtekmovalno skupino, saj so v skupini B nastopili skupaj z Ilirijo, Taborom, Interjem, Rudarjem, Triglavom in Brinjem. V svoji skupini so modri trikrat zmagali, enkrat remizirali in dvakrat izgubili, s čimer so osvojili tretje mesto v svoji skupini. Kot tretjeuvrščena ekipa skupine B so se kvalificirali v boj za uvrstitev med 9. in 16. mestom, kjer je dve neodločeni tekmi odločilo streljanje enajstmetrovk. Mladi Domžalčani so bili pri slednjih polovično uspešni in tako osvojili končno 13. mesto. 

Ekipa rumenih naše selekcije U12 se je v skupini C pomerila s Halubjanom, PSG Academy, Jarenino, Interblockom, Triglavom in Dragormerjem. V šestih odigranih tekmah so rumeni dosegli pet zmag in zasedli drugo mesto, kar jim je v četrtfinalu namenilo madžarski Debrecen. Kljub dobri igri so naši fantje klonili z rezultatom 0:2 in se poslovili od izločilnih bojev. V tekmi za peto mesto so nato Domžalčani hrvaško Rijeko premagali z 2:0. 

Selekcija U13 je na turnirju prikazala dobre predstave in v skupinskem delu med sedmimi ekipami dosegla drugo mesto. Naši fantje so v skupinskem delu zbrali tri zmage in tri remije, kar je zadostovalo za uvrstitev v četrtfinale, kjer jih je pričakala Rijeka. V izenačenem srečanju je na koncu ponovno odločilo streljanje enajstmetrovk, v katerem so bili uspešnejši hrvaški mladci. Prav tako je streljanje enajstmetrovk odločilo tekmo za peto mesto, v katerih je bila uspešnejša Istra, kar je Domžalčane uvrstilo na končno sedmo mesto. 

“Najprej je potrebno fante pohvaliti za odigrane tekme, kvalitetne igre in izjemno stopnjo motivacije. Prepričani smo, da bi bili lahko s kančkom več sreče in koncentracije, predvsem ob streljanju enajstmetrovk, na koncu dosegli še boljše uvrstitve. Kot pravi športniki seveda igramo vsak turnir na zmago, zato bi si želeli seči še višje, a na fante smo ob prikazani borbenosti ponosni. Vendar na tovrstnih turnirjih ni v ospredju le rezultat. Veseli smo, da nam je v celoti gledano turnir prinesel nove izkušnje, poglobitev odnosov znotraj ekipe in nova prijateljstva, kar pa je v teh starostnih kategorijah bistvenega pomena,” je o izkupičku turnirja prepričan Rok Švajger, trener selekcije U13. 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB