FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Darko Birjukov: Dobro pripravljeni na nov težak obračun

Pred domžalskim mladinskim moštvom je nov zahteven test, saj jih v sredo čaka tekma četrtega kroga pokalnega tekmovanja, kjer bo njihov tekmec ljubljanski Bravo. Poleg prihajajočega pokalnega obračuna se je trener mladinske ekipe Darko Birjukov ozrl tudi na zadnjo prvenstveno tekmo, kjer Domžalčani zadetka sicer niso dosegli, vendar je strateg mladincev zadovoljen predvsem z igro, za katero je prepričan, da bo prinesla tudi rezultate. 

nkd 8

Domžalčani imajo po prvih treh tekmah spomladanskega dela na svojem računu zmago, remi in poraz, kar je zadostovalo za ohranitev prvega mesta na ligaški razpredelnici. Nova tekma jih že čaka prihajajočo soboto, ko v goste prihaja Drava. A še pred novim prvenstvenim dvobojem jih v sredo čaka obračun četrtega kroga mladinskega pokala Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. Tekmec Domžalčanov bo ljubljanski Bravo, Birjukov pa se zaveda zahtevnosti prihajajočega izziva: “Čaka nas kvaliteten nasprotnik, ki spada med najboljše ekipe mladinske lige. Z območja Ljubljane prihaja veliko izjemno dobrih ekip, ki se z nami merijo tudi v pokalnem tekmovanju, tako da se težavnosti prihajajočega obračuna zavedamo. A če bo pristop takšen, kot na tekmah doslej, se ničesar ne bojim. Fantje so dokazali, da so visoko motivirani, zato pričakujem dobro tekmo. Na srečanje smo se dobro pripravili in vemo, česa si želimo. Resnično upam, da nam uspe izpolniti zastavljeni cilj in priti v naslednji krog, kar pa je ob visoki delovni vnemi fantov zagotovo mogoče.” 

Mladinska liga je sicer pred sobotno tekmo s Krčani tri tedne mirovala, kar pa so mladi Domžalčani posvetili intenzivni pripravi na zadnji del ligaške sezone. “Premor je bil res dolg, tako da smo imeli veliko možnosti za izboljšanje igre v napadu in v obrambi ter uigravanje naših taktičnih zamisli,” je prepričan Birjukov, ki pa je imel v omenjenih treh tednih nekaj težav z odsotnostmi igralcev. “Nekaj jih je odšlo na reprezentančni zbor, nekateri so se pridružili članom, spet drugi pa so bili poškodovani, a tega smo že navajeni. Vseeno mislim, da smo opravili odlično delo in maksimalno izkoristili prosti čas za pripravo na nadaljevanje sezone, saj bo boj za vrh razpredelnice oster.” 

Mladinci so zadnji del sezone odprli minulo soboto, ko so v Domžalah pričakali Krško. Kljub številnim priložnostim, Krčanom žal niso uspeli zabiti, a Birjukov opozarja, da kljub pomanjkanju zadetkov ne gre zanemariti všečne in atraktivne igre: “V nogometu resda štejejo zadetki, a obenem je pomembna tudi igra, saj je večkrat prav to tisto, ki pripelje do zadetkov, le-ti pa potem tudi do točkovnega izkupička. Fantje so v soboto odigrali res odlično tekmo, zadeli tudi okvir vrat in imeli občutno premoč na igrišču. Njihov pristop in motivacija sta bila odlična, se pa žal včasih pripeti, da imaš deset odličnih priložnosti, hkrati pa je vratar nasprotne ekipe še tako razpoložen, da žoga enostavno ne gre v gol — to se je nam zgodilo na zadnji prvenstveni tekmi. Kljub temu se ne bojim, da bi nas ta težava spremljala tudi v nadaljnjem poteku sezone, saj smo z dosedanjimi rezultati dokazali, da zmoremo.”

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB