FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V soboto na sporedu Hribarjev memorial in Memorial Dušana Šetine

Tako kot že nekaj let do sedaj, tudi prihajajoči junij prinaša tradicionalne prijateljske nogometne turnirje, ki so posvečeni osebam, ki so v domžalskem nogometnem klubu pustili izjemno močan pečat. Že to soboto bosta namreč na sporedu Hribarjev memorial in Memorial Dušana Šetine, proti koncu naslednjega meseca pa bo na sporedu še Memorial Mirana Kralja. 

nkd 4 3 

Najprej bo na sporedu Hribarjev memorial, ki je namenjen starostni selekciji U8. Posvečen je nekdanjemu predsedniku našega kluba, pokojnemu Antonu Hribarju, ki je bil na mestu predsednika domžalskega kluba do leta 1996. Hribar je veljal za velikega nogometnega navdušenca, ki je funkcijo predsednika domžalskega kluba opravljal do leta 1996, ko je njegov naslednik postal sedanji predsednik Stane Oražem. V letošnji izvedbi turnirja bodo nastopile ekipe Domžale A, Domžale B, Ihan, Radomlje, Vir, Dob, Kamnik in Mengo 28. Moštva bodo razdeljena v dve skupini, skupinski del turnirja pa se prične ob 8. uri. Po opravljenem skupinskem delu sledijo izločilni boji, finale pa je predviden ob 11:20. 

Hribarjevemu memorialu bo sledil prav tako tradicionalni Memorial Dušana Šetine, na katerem se bodo pomerili nogometaši starostnih selekcij U10. Turnir je posvečen preminulemu trenerju mladih članov domžalskega kluba, ki je svoje bogato nogometno znanje z veseljem prenašal na naše najmlajše člane, njegovo prezgodnje slovo pa je vse, ki smo z Dušanom Šetino sodelovali, močno pretresel. Na turnirju bo nastopilo deset ekip, ki bodo razdeljene v dve skupini. V prvi bodo nastopile ekipe Domžale A, Gorica, Celje, Brinje in Mura, v drugi pa ekipe Domžale B, Olimpija, Koper, Rudar in Bravo. Turnir se bo začel ob 13. uri, finalni dvoboj bo na sporedu ob  predvidoma 17:50.

“V obeh primerih gre za turnirja, ki imata nek globlji pomen. Gre za to, da z izkazanim tradicionalnim memorialom še naprej poudarjamo pomembnost, ki sta ju imela Anton Hribar in Dušan Šetina za domžalski klub, in poskrbimo, da se njune pomembnosti nikoli ne pozabi. Hkrati turnir v prijateljskem duhu za mlade fante prinaša tudi krepitev medsebojnih odnosov, sklepanje novih prijateljstev z vrstniki iz ostalih klubov, obenem pa osvojijo tudi nekaj novega nogometnega znanja,” vlogo obeh memorialov poudarja Rok Švajger, koordinator mlajših selekcijah domžalskega kluba. 

Vse tekme bodo odigrane to soboto, 1. junija, na pomožnem  igrišču. Vljudno vabljeni, da si oba memoriala ogledate v živo! 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB