FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Po finalu pokala: "Z dvignjenimi glavami naprej"

Po finalu pokalne tekme mladincev, v kateri Domžalčanom žal ni uspelo doseči nove lovorike, sta vtise strnila trener Darko Birjukov in kapetan Andrija Radovanović. Oba sta prepričana, da so lahko rumeni kljub tokratnem izkupičku ponosni na svojo igro in dosežke v pravkar končani sezoni. 

nkd 10

"Fantje so odlično odigrali praktično celo tekmo. Nadzorovali so potek srečanja, imeli žogo v svojih nogah in narekovali tempo. Prepričan sem, da smo bili 75 minut boljši tekmec. Morda smo popustili na samem koncu srečanja, zadnjih petnajst minut, kar so Mariborčani izkoristili. V trenutkih tekme, ko smo pritisnili na vrata in želeli doseči zadetek, smo ga po dolgi podaji in nezbranosti prejeli. Žal se tokrat ni izšlo, vendar sem ne glede na tokratni izkupiček na te fante res izjemno ponosen. Celo tekmo so garali na težkem terenu, bili so boljši nasprotnik, zato bi si nedvomno zjaslužili več," je po tekmi povedal Birjukov. 

Pokalna lovorika bi bila za mladince pika na i izredno uspešni sezoni, vendar je strateg prepričan, da poraz proti Mariboru ne bo skazil preteklih dosežkov. "Dejstvo, da smo osvojili naslov državnega prvaka, da smo se uvrstili v finale pokala in tu večino tekme bili boljša ekipa, je sijajen dosežek. Prepričan sem, da bi pred začetkom sezone vsi z veseljem pristali na te rezultate. Osvojena pokalna lovorika bi bila le še dodatek že tako izjemni sezoni. Fantje so ponovno pustili srce na igrišču, kar lahko rečemo za prav vsako tekmo letos. Po tekmi sem jim povedal, da ni razloga za slabo voljo, saj so bili res odlični, in da lahko v Celje na podelitev priznanj odidejo z dvignjenimi glavami. Resnično se je potrebno zavedati, kaj je tem fantom letos uspelo."

nkd 13

S svojim trenerjem se je strinjal tudi kapetan moštva Andrija Radovanović. "V tekmo smo šli izjemno motivirani. Zavedali smo se, da bo Maribor igral borbeno, saj je bil zaradi izgubljenega državnega prvenstva še bolj motiviran. Začeli smo odlično in premoč kronali z zadetkom v prvem polčasu, v katerem smo bili boljši nasprotnik in srečanje nadzorovali vseh 45 minut. V drugem delu smo nato mogoče pustili preveč prostora, kar je Maribor v zadnjih minutah tekme izkoristil."

"Obe ekipi sta se zavedali, da popravnega izpita ni, zato je bilo prisotne veliko želje, motiva, kar je bilo vidno v igrah obeh ekip. Za nas je ta poraz prišel po res dolgem času in občutek resda ni najboljši. Nobena ekipa v nogometu ali pa v katerem drugem športu ne mara izgubljati, tako da enako velja tudi za nas. A tako pač je v nogometu. Včasih zmagaš, spet drugič izgubiš. Kljub temu se zavedamo, da smo odigrali res odlično sezono, tako da nikakor ne smemo biti razočarani," je prepričan kapetan mladincev, za katerega je bila to zadnja sezona v mladinskem dresu. "S sezono sem izjemno zadovoljen. Ob osvojenem državnem prvenstvu sem ponosen tudi na svoje igre in veseli me dejstvo, da bomo v prihodnji sezoni del UEFA Youth League, kjer tekmovanje sicer dovoljuje tri starejše igralce, tako da smo lahko zraven tudi igralci, ki sicer v ligi za mladinsko selekcijo ne bomo več igrali. Tudi v prihodnji sezoni si želim ostatai v Domžalah in pomagati ekipi, nadejam pa se, da bodo rezultati, ki nam jih je uspelo doseči v tej sezoni, dobra podlaga za nadaljnje izzive."

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB