FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Ubranili naslov prvaka v Zimski ligi

MNZ Ljubljana je letos drugič organizirala Zimsko ligo v nogometu za najmlajše (U7). Liga je potekala na igrišču z umetno travo pod balonom za Bežigradom v Ljubljani in sicer od srede novembra 2012 do sobote, 26.1.2013, ko je sledil finalni del tekmovanja in boj za prvo mesto.

Podelitev

Lige se je udeležilo 16 ekip, ki so bile razdeljene v dve skupini, v vsaki je bila po ena domžalska ekipa. Igralo se je po enokrožnem sistemu vsak z vsakim. Po končanem rednem delu sta se v  finalni del tekmovanja uvrstili prvo in drugouvrščena ekipa iz vsake skupine. Domžalski ekipi sta po rednem delu tekmovanja zasedli drugi mesti in se tako uvrstili v finalni del tekmovanja.

Prosti strel

Domžalska ekipa A, ki je nastopala v prvi skupini, se je pomerila z ekipo Vira, ki je po rednem delu tekmovanja z le enim neodločenim izidom zasedla prvo mesto v skupini B. Naši fantje so tekmo dobili z rezultatom 6:0 in se uvrstili v finale. V prvi skupini je po rednem delu tekmovanja prvo mesto zasedla Olimpija, ki je bila v končnici tudi prvi tekmec ekipe Domžale B. Tekmo so Ljubljančani dobili z rezultatom 4:1. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi Vir in Domžale B. Po neodločenem izidu 2:2 po rednem delu tekme so sledili kazenski streli. Uspešnejši so bili Domžalčani, ki so tako osvojil 3. mesto.

Obramba

Tekma za prvo mesto med ljubljansko Olimpijo in moštvom Domžale A je bila prava poslastica za gledalce. Po suverenem vodstvu Domžalčanov s 3:0 v prvem polčasu so Ljubljančani z borbeno igro v drugem delu tekme poskrbeli za preobrat in proti koncu obračuna rezultat izenačili. Ko je že vse kazalo na to, da bodo o zmagovalcu Zimske lige odločali kazenski streli, je domžalska štirica, Matic Klopčič Zidar, le nekaj sekund pred koncem tekme dosegel četrti gol  za Domžale. S tem je poskrbel za ponovitev uspeha lanskoletne selekcije, ki je bila prav tako prva v tej kategoriji Zimske lige pod okriljem MNZ Ljubljana.

Vratar

Pokale in medalje malčkom sta podelila sekretarka v MNZ Ljubljana ga. Dragica ISTENIČ in vodja tekmovanja v MNZ Ljubljana Sandi KRANJC, ki sta tudi skrbela za nemoteno potekanje tekmovanja v Zimski ligi.

Ekipa Domžale A: Jan Vide, Samo Svetlin, Uroš Stojnič, Matic Klopčič Zidar,  Nik Prusnik, Gabriel Sojer, Erni Sotlar Memiš, Mark Pirman,  Žan Joger, Kristjan Bandur in Blažej  Simionov.

Ekipa Domžale B: Tjaš Krnc, Jani Uranič, Rok Uranič, Klemen Muha, Jošt Zajc, Luka Mlakar, Miha Povše, Aljaž Čokl, Luka Starčević, Amadej Čižman in Val Brvar.                                 

Podelitev

Rezultati:
polfinale:

DOMŽALE A – VIR 6:0
Olimpija Ljubljana – DOMŽALE B 4:1

za 3. mesto:
DOMŽALE B – Vir 2:2 (6:5) po kazenskih strelih

finale:
DOMŽALE A – Olimpija Ljubljana 4:3

Končna razvrstitev Zimske lige za U-7 MNZ Ljubljana za leto 2012/2013:
1. DOMŽALE A
2. Olimpija Ljubljana
3. DOMŽALE B
4. Vir

Tekst: Milenko SPASIĆ, vodja in trener ekipe U-7
Foto: Vid Šere

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB