FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Najmlajši Domžalčani tretji v Radomljah

Nogometni klub Radomlje je v nedeljo, 7.4.2013 organiziral nogometni turnir za nogometaše v kategoriji do sedem let. Tekme so se odvijale na štirih igriščih z umetno travo, sodelovalo pa je 27 ekip iz celotne Slovenije, ki so bile razdeljene v štiri skupine po sedem.

Ekipa

Na turnirju je sodeloval tudi Nogometni klub Domžale, ki je imel v ognju dve ekipi. Domžale B so zaigrale v skupini A in po šestih odigranih tekmah, zaradi slabše razlike med prejetimi in danimi goli, zasedle 3. mesto. To je pomenilo, da so se v nadaljevanju tekmovanja borile za uvrstitev od 9 do 13 mesta. V dveh preostalih tekmah so mladi domžalski upi premagali oba nasprotnika in tako osvojili končno 9. mesto.

Ekipa Domžale A je zaigrala v skupini D in po petih zmagah ter neodločenem izidu proti NK Maribor, zaradi boljše razlike med prejetimi in danimi goli, osvojila 1. mesto. V nadaljevanju tekmovanja in borbi za sam vrh se je domžalska ekipa v četrtfinalu pomerila z drugouvrščenim moštvom iz skupine A. Ljubljanska Ilirija se je izkazala za trdega tekmeca, ki je padel šele po izvajanju kazenskih strelov z rezultatom 3:2. V polfinalu so Domžalčani ponovno naleteli na razpoloženo ekipo Maribora, ki je bila tokrat premočna in je naše malčke premagala z rezultatom 4:1. Ob tem je potrebno povedati, da so bili igralci Domžal že zelo utrujeni, saj v izločilnih bojih niso imeli menjav, medtem ko so jih imeli Mariborčani na voljo kar pet. V malem finalu so se Domžalčani pomerili z zelo dobro ekipo Škofje Loke in jo po streljanju kazenskih strelov tudi premagali s 3:2. Tako so na koncu osvojili 3. mesto, kar je zelo lep uspeh, glede na to, da je v obeh ekipah zaradi bolezni manjkalo kar 7 igralcev.

Podelitev

Prav tako je potrebno povedati, da je bil v ekipi Domžale A najmlajši nogometaš turnirja, Gabriel Sojer, ki je v spretnostih z žogo (vodenje žoge med stožci na čas) in žongliranju osvojil zelo lepi praktični nagradi. Tudi v ekipi Domžale B smo imeli dobitnika praktične nagrade. Čeprav je bil v svoji ekipi najmlajši, je Luka Mlakar osvojil nagrado za najmočnejši strel (elektronska meritev udarca).

Organizacija turnirja je bila odlična, čeprav nam je nekoliko ponagajalo vetrovno vreme. Prav posebej pa je potrebno pohvaliti domačega trenerja selekcije do 7 let, ki je v Radomlje uspel privabiti kar 27 ekip oziroma okoli 270 otrok. Lahko rečem, da je to eden izmed najboljših turnirjev v Sloveniji, ki si jih v prihodnje lahko le želimo. Cilj turnirja je bil druženje in skozi igro spoznavanje ter sklepanje novih poznanstev. Vsi otroci so na turnirju odigrali najmanj 7 tekem, kar je redkost in zato še enkrat ''kapo dol'' Nogometnemu klubu Radomlje in organizatorju turnirja.

Končni vrstni red:
1. FC Koper
2. NK Maribor
3. NK DOMŽALE A
4. NK Ločan

9. NK DOMŽALE B

Domžale

Na turnirju so za ekipi Domžal zaigrali:  Mark Pirman, Rok Uranič, Gabriel Sojer, Jošt Zajc, Samo Svetlin, Jan Uranič, Matic Kločič Zidar, Luka Starčevič, Uroš Stojnič, Klemen Muha, Erni Sotlar Memiš, Val Brvar, Žan Joger, Blažej Simionov, Luka Mlakar, Miha Povše.

Tekst: Milenko Spasić, trener U7 NK Domžale
Foto: Goran Starčević

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB