FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Malčki NK Domžale najboljši tudi v letni ligi

Selekcija do 7 let Nogometnega kluba Domžale je po osvojitvi prvega mesta v zimski, osvojila naziv najboljšega tudi v poletni nogometni ligi. Medobčinska nogometna zveza Ljubljana je letos drugič v zgodovini organizirala tekmovanje v nogometu za najmlajše. Tekmovanje v tej kategoriji poteka od septembra do novembra in po zimskem odmoru od aprila do sredine junija.


Domžale A in B

Letošnje lige, ki je potekala po dvokrožnem turnirskem sistemu, se je udeležilo 25 ekip s področja MNZ Ljubljana. Ekipe so bile razdeljene v šest skupin, zmagovalci pa so na koncu tekmovalne sezone odigrali zaključni turnir, ki je odločil o skupnem zmagovalcu. Barve Domžalčanov sta v letošnji sezoni zastopali dve ekipi, ki sta v svojih skupinah zasedli prvi mesti in si tako priborili pravico nastopa na zaključnem turnirju.

Udeleženci

Finalni turnir je potekal v soboto, 15.06.2013 na umetni travi Športnega parka v Domžalah. Med seboj so se pomerile ekipe Domžale A, Domžale B, Olimpija Ljubljana, Vir, Komenda in Kresnice. Moštva so bila razdeljena v dve skupini po tri. V skupini 1, v kateri so nastopile ekipe Domžale A, Vir in Kresnice, so Domžalčani, po zmagah s 3:2 proti Viru in z 2:0 proti Kresnicam, osvojili prvo mesto in se uvrstili v finale. V drugi skupini je ekipa Domžale B prav tako osvojila prvo mesto, saj je Komendo odpravila z 8:0, Olimpijo pa z 2:0.

Gol

Prava poslastica turnirja je bil obračun in borba za prvaka med obema domžalskima ekipama . Igralci na obeh straneh so bili deležni bučne podpore staršev in drugih gledalcev, ki so uživali v lepi in dinamični igri. Na koncu je ekipa Domžale A srečno, a vendar zasluženo z 2:0 premagala svoje klubske kolege in tako postala prva ekipa, ki je po osvojitvi 1. mesta v zimski ligi, uspeh ponovila tudi v poletni sezoni. Na tem turnirju gre posebna pohvala ekipi iz Vira, ki je ob bučni podpori svojih navijačev v boju za tretje mesto premagala Olimpijo. Medalje in pokale najboljšim ekipam sta podelila vodja Mladinske nogometne šole Nogometnega kluba Domžale Dejan DONČIČ in vodja tekmovanja v MNZ Ljubljana Sandi Kranjec.

Pokal

Barve Domžalčanov so pod vodstvom trenerja Mileta Spasića in njegovega pomočnika Andreja Zajca (nekoč je tudi sam branil barve NK Domžal) branili naslednji igralci: Jan VIDE, Samo SVETLIN, Matic KLOPČIČ ZIDAR, Uroš STOJNIČ, Nik PRUSNIK, Vasja VARŠIČ, Mark PIRMAN, Gabriel SOJER, Kristjan BANDUR, Erni SOTLAR MEMIŠ, Žan JOGER, Blažej SIMIONOV, Tjaš KRNC, Jošt ZAJC, Jan in Rok URANIČ, Luka MLAKAR, Val BRVAR, Miha POVŠE, Amadej ČIŽMAN, Luka STARČEVIČ in Jakob TOMC. V ekipi sta manjkala Klemen Muha in Aljaž ČOKL.


Rezultati in končna lestvica na zaključnem turnirju v Domžalah:
skupina 1:
Domžale A – Vir 3:0
Kresnice – Vir 0:2
Domžale A – Kresnice 2:0

skupina 2:
Komenda – Olimpija Ljubljana 2:2 (3:5)
Domžale B – Komenda 8:0
Domžale B – Olimpija Ljubljana 2:0

za 5. mesto:
Komenda – Kresnice 1:3

za 3. mesto:
Vir – Olimpija 3:2

za 1. mesto:
Domžale A – Domžale B 2:0

Vrstni red:
1. Domžale A
2. Domžale B
3. Vir
4. Olimpija
5. Kresnice
6. Komenda

Tekst: Milenko Spasić, vodja in trener ekip NK Domžale
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB