FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dobrovoljc in Ožbolt podaljšala zvestobo

Nogometaši Domžal so se v četrtek vrnili z desetdnevnih priprav v Italiji, v nedeljo pa so znova začeli z vadbo v domačem okolju. Z vidika vremena topel sprejem ni trajal dolgo, saj so se morali varovanci Luke Elsnerja danes znova spoprijeti z zimskimi razmerami. Med njimi tudi Gaber Dobrovoljc in Alen Ožbolt, ki sta pred kratkim podaljšala zvestobo Nogometnemu klubu Domžale do konca sezone 2016/2017.

Gaber Dobrovoljc

21-letni Gaber Dobrovoljc je otrok domžalskega prvoligaša in si je celotno nogometno znanje pridobil v Mladinskem nogometnem centru Nogometnega kluba Domžale. 183 centimetrov visoki branilec je za člansko moštvo prvič zaigral v sezoni 2010/2011, do danes pa je v najmočnejši slovenski ligi zaigral 30-krat in dosegel štiri gole. Tri nastope je dodal v pokalnem tekmovanju, še dva pa v letošnjih kvalifikacijah za Evropsko ligo: ''Gaber je otrok našega kluba in je v zadnjem letu naredil velik korak naprej. Podaljšanje pogodbe je zanj pomembno sporočilo, da je na pravi poti in da mora v tej smeri tudi nadaljevati. Želja vseh je, da si znotraj ekipe izbori pomembno mesto, seveda pa se tudi Gaber zaveda, da je to najbolj odvisno prav od njega. Kot igralec Nogometnega kluba Domžale vedno kaže pravi odnos do rumenega dresa, kar je zelo pomembno. Svojo kvaliteto je dokazal tudi selektorju Tomažu Kavčiču, ki ga je že večkrat uvrstil v reprezentanco do 21 let," je z zadovoljstvom dejal Športni direktor Matej Oražem.

Alen Ožbolt

Zvestobo Nogometnemu klubu Domžale je podaljšal tudi član mladinske selekcije Alen Ožbolt. 17-letni perspektivni napadalec je standardni član reprezentance do 18 let, v letošnji sezoni pa je debitiral tudi v članski konkurenci. V državnem prvenstvu je na zadnji tekmi jeseni proti Triglavu odigral 15 minut, devet minut pa je na igrišču prebil tudi na povratni tekmi četrtfinala slovenskega pokala proti Olimpiji. Čeprav bo imel v prihodnji sezoni še vedno pravico igranja za mladinsko ekipo, Ožbolt skupaj z vrstnikom Jonom Gorencem Stankovičem vseskozi vadi s članskim moštvom: ''Alen pridno dela na treningih, kar je opazno tudi na tekmah. Vedno bolj resno trka na vrata prve ekipe, v kateri je debitiral jeseni. Alen je ob Jonu Gorencu Stankoviču najboljši igralec svoje generacije in v prihodnjem letu veliko pričakujemo od njega tudi v članski ekipi. Medtem ko ostali kupujejo bisere, jih imamo v Domžalah že leta in z njimi trdo delamo. Fante temeljito pripravljamo na zahtevne preizkušnje v njihovih karierah, ki bodo vsekakor mednarodno obarvane, v kolikor bodo le uspeli izpolnjevati zahteve strokovnega vodstva in tako konstantno napredovati ter se izboljševati," je zaključil prvi kadrovik dvakratnih državnih prvakov.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound