FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Jan Repas z novo triletno pogodbo

Ob koncu poletnega prestopnega roka so v Nogometnem klubu Domžale poskrbeli za dolgoročno prihodnost. Novo triletno pogodbo je z dvakratnimi državnimi prvaki podpisal otrok kluba, 18-letni zvezni igralec Jan Repas. Stalni član mlajših slovenskih reprezentanc je že dlje časa pod drobnogledom trenerja članskega moštva Luke Elsnerja, ki je kapetana mladinskega moštva Domžal v letošnji sezoni preizkusil že na dveh prijateljskih tekmah.

Jan Repas

Starejši od bratov Repas, mlajši Žiga je član selekcije do 15 let, je zablestel tudi na zadnji prvenstveni tekmi. Na obračunu 4. kola 1. slovenske mladinske lige je s pravo mojstrovino s prostega strela premagal vratarja Krškega in začel preobrat svoje ekipe, ki je z igralcem manj zmagala z 2:1: ''Jan je član Nogometnega kluba Domžale že od najmlajših selekcij in zelo smo zadovoljni, da smo triletno pogodbo, ki se je iztekla to poletje, nadgradili z novo, ki bo Jana na NK Domžale vezala vsaj do leta 2018,'' zadovoljstva ob podpisu nove pogodbe ni skrival športni direktor Matej Oražem, ki kapetana mladinske ekipe zelo ceni: ''Jan je eden najperspektivnejših igralcev svoje generacije, njegov razvoj pa sta do sedaj ovirali zgolj neprijetna poškodba in bolezen, ki pa sta sedaj preteklost. Kljub temu Jan iz tekme v tekmo dokazuje svojo kvaliteto, tako na klubski kot tudi reprezentančni ravni. Z njegovim učinkom smo bili zelo zadovoljni tudi na zadnjih dveh prijateljskih tekmah, ki jih je odigral s člansko ekipo. V jesenskem delu bo tako redno priključen prvemu moštvu, kjer bo čakal na svojo priložnost tudi v članski konkurenci in prepričani smo, da jo bo hitro dočakal.''


Iz Nogometnega kluba Domžale so v zadnjem obdobju v Anglijo, Nemčijo in Italijo prestopili številni mladi nogometaši. Po Harisu Vučkiću (Newcastle), Gregorju Zabretu (Swansea), Jonu Gorencu Stankoviću (Borussia Dortmund), Janu Mlakarju (Fiorentina), Luki Šušunjari (Atalanta), Oskarju Cvjetičaninu (Southampton) in Alenu Ožboltu (Borussia Dortmund) je kot zadnji odšel še Igor Kondić (Sassoulo). Kljub številnim odhodom je v mlajših selekcijah kluba še vedno ogromno kvalitetnih nogometašev, ki predstavljajo prihodnost domžalskega nogometa. Med njimi je seveda tudi Jan Repas, ki je v zadnjih treh letih osvojil dva naslova kadetskega in en naslov mladinskega državnega prvaka ter mladinski pokal: ''Z Janom Repasom, Matijo Romom, ki je prav tako že dolga leta član NK Domžale, in Kristjanom Sredojevićem v mladinski ter Majem Rorićem in Dariom Kolobarićem v kadetski ekipi, bomo naskakovali nove naslove državnih in pokalnih prvakov ter vidne dosežke na mednarodnih turnirjih. Skozi jesenski del sezone bomo opravili tudi dodatno oceno ostalih fantov v Mladinskem nogometnem centru in z najperspektivnejšimi sklenili poklicne pogodbe, z nekaterimi pa tudi štipendijske pogodbe, ki so zadnji korak pred poklicnim igranjem nogometa. Kljub številnim odmevnim prestopom v preteklih nekaj letih, imamo v mlajših selekcijah številne izjemno nadarjene mladeniče, s katerimi bomo delali v prihodnjih letih in jih priključevali članski ekipi,'' je zaključil prvi kadrovik domžalskega kluba, ki je na zadnji dan prestopnega roka poskrbel še za dve kadrovski spremembi.

Sasha Aneff

Nogometni klub Domžale je prekinil pogodbo z Urugvajcem Sasho Aneffom, ki se je po polletni posoji v hrvaškem Osijeku vrnil ob Kamniško Bistrico, a trener Luka Elsner nanj ni več računal. Po odhodu Žige Kousa v Celje pa se iz kratke posoje v Radomljah h dvakratnim prvakom vrača Žan Kumer. V nasprotno smer se na enoletno posojo seli Ernest Grvala. Senegalec Ousseynou Ndiaye je danes pridobil vso potrebno dokumentacijo za igranje poklicnega nogometa v Sloveniji in bo lahko v rumenem dresu nastopil že na naslednji uradni tekmi dvakratnih prvakov, ki bo v nedeljo, 13.09.2015 ob 17:45 v Športnem parku v Domžalah. Nasprotnik bo novinec v ligi Krško.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič
Video: Sedo Rošić

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound