FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Blažič: Čakata nas dve pomembni tekmi

Le še dober teden dni nas loči do zaključka sezone 2016/2017, a pred nogometaši Domžal sta še dve izjemno pomembni tekmi. Zadnja v letošnjem državnem prvenstvu bo odločala o naslovu podprvaka, sklepno dejanje sezone pa bo 31. maja v Kopru, ko se bosta v finalu pokala pomerila Domžale in ljubljanska Olimpija.

14 blazic go20170517

Dvakratni državni prvaki so v nedeljo v Kidričevem dosegli zastavljeni cilj za letošnjo sezono. Z remijem proti Aluminiju so ohranili štiri točke prednosti pred petim Celjem in si krog pred koncem zagotovili nastop v kvalifikacijah za evropsko ligo v prihodnji sezoni: "Odleglo nam je, ko smo izvedeli, da imamo dovolj točk za uvrstitev v Evropo. Kljub temu bomo na zadnji prvenstveni tekmi proti Celju dali vse od sebe, saj si želimo sezono končati čim višje na lestvici. Glavni cilj smo izpolnili, zato bomo verjetno nekoliko lažje in bolj sproščeno odigrali naslednjo tekmo," je z olajšanjem povedal Miha Blažič, ki se je z mislimi vrnil na tekmo proti Aluminiju: "Na tekmi proti Aluminiju je bilo veliko stvari na kocki. V prvem polčasu se je čutila nervoza, ki je bila posledica pomembnosti tekme. Pomembno je, da smo bili v obrambi čvrsti in tekmecu nismo dovolili resnejših napadov. Bila je zelo čudna, a hkrati energijsko zelo naporna tekma. Nekoliko smo tudi že utrujeni, saj smo odigrali tri tekme v enem tednu."

22 blazic go20170517

Nogometaši Domžal so bili po uresničitvi cilja s strani strokovnega vodstva deležni dveh prostih dni. Znova se bodo zbrali v sredo dopoldan, ko se bodo začele priprave na zadnji dve tekmi sezone. Prva bo v soboto ob 16:55 na Ptuju, kjer bodo v vlogi domačina gostili ekipo Celja: "Zadnji tedni so bili psihično zelo naporni in dva dneva počitka prideta zelo prav. Čakata nas še dve pomembni tekmi, kar še posebej velja za zadnjo. Trenutno smo povsem osredotočeni na Celje, saj se želimo na lestvici zavihteti čim višje," je o zadnjih dveh tekmah spregovoril domžalski steber obrambe.

14 blazic go20170517

Domžalčani bodo sezono sklenili na zadnji majski dan, ko se bodo v finalu Pokala Slovenije, na koprski Bonifiki, pomerili z Olimpijo: "Trenutno razmišljamo o Celju in šele po soboti bomo razmišljali o Olimpiji. V podzavesti imamo seveda misel na finale, a kljub vsemu gremo s tekme v tekmo, tako kot že celotno sezono. Želimo dobro odigrati zadnjo tekmo prvenstva in nato še finale pokala proti Olimpiji. Prepričan sem, da bomo zbrali dovolj moči, saj imamo še nekaj rezerv in verjamem, da jih bomo vsi izkoristili," je na vprašanje o zalogi energije spregovoril 24-letni nogometaš, ki je za rumene v letošnji sezoni nastopil na 32 tekmah.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB