FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Blažič: Nadgraditi lanskoletni uspeh

Nogometaši Domžal so že v polnem pogonu in se vneto pripravljajo na prvo evropsko preizkušnjo, ki bo 29. junija. Tekmec bo znan v ponedeljek, 19. junija ob 13. uri, ko bo v švicarskem Nyonu potekal žreb. Trener Simon Rožman bo imel šele danes na voljo celotni igralski kader, saj se bodo treningom kot zadnji priključili člani slovenske A-reprezentance.

56 blazic sirok vetrih volaric ol20170531

Med četverico izbrancev selektorja Srečka Katanca je bil tudi branilec Miha Blažič. Skupaj z Juretom Balkovcem je bil v A-reprezentanco vpoklican prvič, medtem ko sta bila Matija Širok in Žan Majer vpoklicana že drugič: "To je v prvi vrsti izjemna čast. V reprezentanci so sami odlični igralci in od njih se lahko veliko naučiš," je o reprezentančni akciji spregovoril Primorec, ki je na tekmi z Malto, ki jo je Slovenija dobila z 2:0, skupaj z Majerjem in Širokom kandidiral za nastop s klopi za rezervne igralce: "Tekma je bila zelo čustvena, saj je bila to zadnja tekma legende, Milivoja Novakovića. Zasluženo smo zmagali in iz Stožic odnesli vse tri točke. Tekma mi bo ostala v zelo lepem spominu."

6 blazic go20170517

Domžalski trener Simon Rožman je omenjeni četverici namenil nekaj dni počitka, a v seštevku so imeli na voljo manj prostih dni od soigralcev, ki so s pripravami sicer začeli že v soboto: "Nekaj časa za počitek smo imeli. Veliko ga niti nismo potrebovali, saj se je sezona končala na najboljši možen način. Dvignili smo pokal in kot športnik živiš za take trenutke. Uspeli smo se odpočiti in se že zelo veselimo novih izzivov in predvsem evropskih tekem," je o vrnitvi na zelenice spregovoril domžalski steber obrambe, ki je v minuli sezoni zaigral le na eni evropski tekmi: "Želje so, da pridemo čim dlje. Lepo bi bilo nadgraditi lanskoletni uspeh, čeprav se vsi zavedamo, da nas do tega čaka trnova pot. Po drugi strani pa sem prepričan, da smo tega več kot sposobni," je o ambicijah evropskih tekem spregovoril 24-letni nogometaš, ki se zaveda, da se bo kmalu začelo tudi državno prvenstvo: "Tudi v letošnji sezoni bomo osredotočeni le na vsako naslednjo tekmo. Cilj je, da igramo svoj prepoznaven nogomet in na vsaki tekmi damo od sebe 100 odstotkov. Z nekaj več sreče kot smo jo imeli spomladi lahko pridemo daleč," je zaključil Blažič.

14 blazic go20170517

Domžalčani bodo danes v Športnem parku Domžale odigrali pripravljalno tekmo z mladinsko ekipo rumenih. V soboto ob 18:00 pa bo na pomožnem igrišču v Domžalah gostoval malteški Balzan, ki je tudi med možnimi nasprotniki slovenskih pokalnih prvakov v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo.

Besedilo: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.