FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Evropska pot se začenja v Estoniji proti Flori Tallinn

V švicarskem Nyonu je bil danes opravljen žreb parov prvega in drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Domžalčani bodo letošnjo evropsko pot začeli v Estoniji v Tallinnu proti Flori Tallinn, ki je v minuli sezoni estonjskega prvenstva osvojila četrto mesto. Prva tekma bo na sporedu v četrtek, 29.06.2017 na Areni Petrol v Celju, povratna tekma pa teden dni kasneje na Le Coq Areni.

FLORA

Nogometni klub Flora iz Talina se lahko pohvali z bogato zgodovino, saj je prvi naslov državnega prvaka osvojila že daljnega leta 1999. Od takrat je bila najboljši klub v Estoniji še devetkrat, nazadnje leta 2015. V minuli sezoni je klub osvojil četrto mesto, v letošnji sezoni, ki poteka od marca do novembra, pa so zeleno-beli po 16-ih tekmah na prvem mestu: "V letošnjem letu nam žreb v prvem krogu ni bil najbolj naklonjen. Med možnimi nasprotniki smo dobili najtežjega, saj je Flora sredi tekmovalnega ritma, hkrati pa ob impresivni gol razliki vodi v prvenstvu. Gre za klub z največ naslovi državnega prvaka v Estoniji. Kljub temu gremo v dvoboj zgolj z enim ciljem in to je napredovanje," je jasen športni direktor Domžal, Matej Oražem.

V ekipi, ki jo vodi nizozemski trener Arno Pijpers je le en tujec, ostali nogometaši pa so državljani Estonije. Trije nogometaši so tudi reprezentanti. Flora ima po 16-tih odigranih tekmah domačega prvenstva dve točki prednosti pred Levadio. Dosegla je 50 zadetkov, prejela pa jih je le sedem: "Dobili smo nasprotnika, ki je v tekmovalnem ritmu in vodi v državnem prvenstvu. Imamo dovolj časa, da se na njih dobro pripravimo. Cilj je napredovanje v naslednji krog. V Estoniji je Flora priznan klub, saj ima v svojih vitrinah kar 10 pokalov za naslov državnega prvaka," je o prvem nasprotniku povedal domžalski strateg Simon Rožman. Domžalčani bodo prvič v zgodovini kluba gostovali v Estoniji. Na drugi strani pa je Flora leta 2004 že gostovala v Sloveniji. V kvalifikacijah za ligo prvakov se je pomerila z Gorica in izgubila s skupnim izidom 7:3.

Domžalčani se bodo v primeru napredovanja v drugi predkrog Evropske lige pomerili z Ventspilsom (LVA) ali Valurjem (ISL). Prva tekma bo odigrana v gosteh, povratna tekma pa v Športnem parku Domžale.

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.