FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Sledi obračun z ljubljansko Olimpijo

Po sobotni zmagi proti kranjskemu Triglavu, ki je bila sicer najvišja v tej sezoni Prve lige Telekom Slovenije, se je pozornost domžalskega moštva že usmerila proti novi tekmovalni preizkušnji. Slednja bo na sporedu to soboto, ko se Domžalčani podajajo na gostovanje v Stožice, kjer jih ob 20.20. uri čaka lokalni derbi z ljubljansko Olimpijo.

Obračuni s trenutno vodilno zasedbo Prve lige Telekom Slovenije so v preteklosti vselej postregli z zanimivim dogajanjem. Z boljšo statistiko se lahko sicer pohvalijo Ljubljančani, ki so na dvaintridesetih tekmah slavili sedemnajstkrat, na drugi strani pa je naše moštvo vknjižilo devet zmag. Zanimiva pa je statistika obračunov v Stožicah, kjer je domžalska zasedba v tej sezoni že odigrala dve evropski tekmi – najprej je premagala nemški Freiburg, nato pa še remizirala proti francoskemu Marseillu. Na največjem slovenskem stadionu sta na medsebojnih ligaških tekmah obe zasedbi slavili po šestkrat, štirikrat pa se je srečanje končalo brez zmagovalca.

Zadnji ligaški obračun je bil odigran 13. maja, tedaj pa je slavja prišla Olimpija: Precej slajši pa je sicer spomin na zadnji majski dan, ko je bilo odigrano finale Pokala Slovenije. Tedaj so ob zadetku Gabra Dobrovoljca z rezultatom 1:0 do slavja prišli rumeni, ki so tako osvojili drugi naslov pokalnega zmagovalca v svoji zgodovini.

V tej sezoni so ljubljanski nogometaši osvojili dvajset točk, s katerimi zasedajo prvo mesto na prvenstveni lestvici. Domžalčani se trenutno nahajajo tri mesta nižje, na svojem kontu pa imajo dvanajst točk.

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani Zavarovalnica Triglav, d.d.