FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Agim Ibraimi: "Srečen, da sem znova tam, kjer se najbolje počutim"

Tekmo v Kidričevem si ne bomo zapomnili le po pomembni zmagi domžalske zasedbe, temveč tudi po premiernem nastopu Agima Ibraimija v rumenem dresu. Birokratske ovire so bile prejšnji teden končno odpravljene, Makedonec pa je nemudoma zasedel mesto v udarni enajsterici moštva.

20171021 8 Ibraimi

Končno. S to besedo najbolje opišem svojo vrnitev v tekmovalni pogon. Srečen sem, da sem znova tam, kjer se najbolje počutim. Na zelenici, z žogo, v nogometnem dresu in obkrožen s soigralci,“ je po koncu tekme vidno zadovoljno dejal 29-letni makedonski nogometaš, za katerega je bil to prvi uradni nastop po dolgih štirinajstih mesecih tekmovalnega premora. V Kidričevem je odigral 68 minut, kaj hitro pa z nekaterimi potezami dokazal, da nogometa v tem času nikakor ni pozabil igrati. “Začetek ni bil enostaven. Jasno je, da bom še potreboval nekaj časa, da se vrnem v pravo tekmovalno formo, a sem prepričan, da mi bo v tem moštvu to hitro uspelo. Čutim neizmerno podporo kluba, strokovnega vodstva in soigralcev, vesel sem tudi lepih besed vzpodbude naših navijačev. Ta pozitiven psihološki vpliv je prav tako pomemben kot delo na treningih, za kar bi se vsem iskreno zahvalil,“ je še dodal Ibraimi.

Domžalski nogometaši so na tekmi z Aluminijem vknjižili zelo pomembne tri točke, a pot do njih ni bila enostavna, poudarja domžalska desetica: “Vedeli smo, da bomo morali prikazati zelo dobro predstavo. Aluminij ima dobro zasedbo, igrajo čvrst in agresiven nogomet. Ključ do zmage je bil v potrpežljivosti in odločnosti, saj smo pričakovali, da nam ne bodo dopustili veliko priložnosti. Eno smo nato vendarle izkoristili in se na koncu veselili močno želene in zaslužene zmage.“

Priložnost za nove minute se krilnemu nogometašu ponujajo že v soboto, ko se bodo rumeni na prijateljskem srečanju pomerili z zagrebško Lokomotivo. Obračun s hrvaškim moštvom bo dober test pred prihajajočimi štirimi obračuni, s katerimi bodo slovenski prvoligaši sklenili jesenski del sezone. “Z vsako tekmo bom bližje optimalni tekmovalni formi, zato se veselim sleherne priložnosti. Cilj v tem sklepnem delu jeseni je seveda jasen. Vknjižiti čim več točk, se približati Mariboru ter Olimpiji, hkrati pa si priigrati čim boljše izhodišče pred spomladanskim delom sezone,“ dodaja nogometaš, ki je v dresu makedonske članske reprezentance doslej vknjižil 39 nastopov.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecVarovanje ValinaProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmc