FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Jan Repas med prazniki na obisku v Domžalah

Iztekajoče se leto je prineslo številne nepozabne trenutke. Eden izmed najlepših dogodkov, ki so se za vedno zapisali v zgodovino našega kluba, je bil nedvomno tudi prestop Jana Repasa v francoski Caen. Otrok rumene družine, ki je v domžalskem dresu kazal izjemne predstave in bil eden najzaslužnejših za osvojitev letošnje pokalne lovorike, je pred dnevi obiskal naš klub, ob obisku pa se je z veseljem odzval prošnji za krajši pogovor.

DSC 8760

Jan, za vami je izjemno leto, polno lepih in nepozabnih trenutkov. Kako globoko v spominu vam bo ostalo zadnjih dvanajst mesecev?

Mirne vesti lahko rečem, da je za menoj obdobje, ki bi si ga lahko še pred nekaj leti zamislil le v najlepših možnih sanjah. Predvsem poletni meseci, ki so se začeli z osvojitvijo pokalnega naslova in nadaljevali z odličnimi nastopi v Evropi, predstavljajo obdobje, ki se ga vedno spominjam z nasmeškom. Krona vsega pa sta bila seveda prestop v Francijo in vpoklic v člansko reprezentanco Slovenije, kar sta zaenkrat dva izmed najpomembnejših mejnikov v moji karieri. Nisem pričakoval, da se bo v enem letu zgodilo toliko lepih trenutkov, a sem seveda toliko bolj vesel in ponosen zaradi tega.

V Domžalah ste se zelo hitro uveljavili kot eden najboljših nogometašev slovenske lige, odmeven prestop pa vam je uspel le dobro leto po koncu mladinskega staža. Vas je presenetilo, da se je vse odvilo tako hitro?

Vsekakor nisem pričakoval, da bo prestop prišel tako hitro, kljub temu, da sem vedel, da je za menoj obdobje, v katerem sem zelo napredoval. Ko je prišla ponudba Caena, nisem dolgo okleval. Gre za odličen klub in pravo okolje zame, tako da lahko rečem, da sem zaenkrat zelo zadovoljen s svojo odločitvijo.

V Franciji ste se morali hitro znajti, že pravzaprav takoj ob prihodu ste dobili priložnost na zelenici. Kakšno je bilo to prvo obdobje v novem klubu?

Veseli me, da sem dobil precej priložnosti za dokazovanje. Pravzaprav nisem pričakoval toliko nastopov in igralnih minut, a me veseli, da mi trener zaupa. Vseeno imam v svoji igri še veliko možnosti za napredek, ki pa je seveda pogojen s trdim delom. V dobrih štirih mesecih sem se tudi že prilagodil na način igranja v Franciji, na klub, soigralce, trenersko vodstvo … Ravno zaradi tega verjamem, da bom v prihodnje lahko prikazal še veliko boljše predstave. Komaj že čakam prvo tekmo v novem koledarskem letu.

20170820 5

Se je bilo težko prilagoditi na zahtevne izzive, ki jih prinaša francoska liga?

Moram priznati, da so bile evropske tekme z Domžalami dober temelj za prilagajanje na raven igre v Franciji. Tako zahtevni tekmeci, kot sta denimo Freiburg in seveda Marseille, te v tej ligi čakajo vsak konec tedna, tako da je ritem precej bolj zgoščen in naporen. Več je tudi gledalcev, kar prinaša dodaten pritisk, a mi to prija, saj je lepo igrati pred polnimi stadioni.

Kako poteka komunikacija s trenerjem in soigralci?

Večinoma se z vsemi sporazumevam v angleškem jeziku, ob tem pa se pospešeno učim francoščine. A nogomet je univerzalen jezik, tako da ni težav z sporazumevanjem.

Ste pogosto spremljali tekme svojih nekdanjih soigralcev?

Seveda, pravzaprav vsak dan sem bil na tekočem z dogajanjem v klubu, nekaj tekem pa sem si tudi ogledal. Pogosto sem v stiku z nekdanjimi soigralci in zaposlenimi, kar je lep občutek. Septembra se je sicer moštvu zgodil pričakovan padec, ki je posledica evropskih tekem in seveda sprememb v moštvu, ki vselej terjajo svoj davek. Vedel sem, da se bodo fantje hitro vrnili in rezultatsko krivuljo obrnili navzgor. Moštvo ima odličnega trenerja, moji nekdanji soigralci in novinci, ki so prišli po mojem odhodu, so seveda zelo kakovostni, tako da verjamem, da bodo fantje ob koncu sezone dosegli vse zastavljene cilje.

Kako se je bilo v teh dneh vrniti v Domžale?

To je moj dom, ne le osebno, ampak tudi nogometno. Vesel sem bil snidenja z najbližjimi, s prijatelji, znanci in seveda nogometnimi prijatelji iz rumene družine. V tem trenutku se mi je kar naježila koža. (smeh)

Kakšne cilje si želite uresničiti v prihajajočem letu?

Želim si dobrih nastopov in uspešnih rezultatov v Caenu. Prav tako upam, da bom znova lahko del slovenske reprezentance, ki je cilj vsakega nogometaša. Upam, da bomo s klubom dosegli čim več zmag in s tem razveselili naše navijače. Seveda želim uspešno leto tudi Domžalam, ki bodo vedno ostale moj klub.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound