FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Lovro Bizjak: "Komaj že čakamo začetek priprav"

Le še teden dni nas loči do začetka priprav na spomladanski del sezone. Nogometaši Domžal so sicer z individualnim delom začeli že pred novim letom, svojo pripravljenost pa bodo postopoma stopnjevali do prvega treninga v novem koledarskem letu. Prve skupne aktivnosti se zelo veseli tudi Lovro Bizjak, v tej sezoni novinec v rumeni družini. 

“Prepričan sem, da že vsi skupaj komaj čakamo na prvi trening. Čeprav je za nami naporen jesenski del, smo se v decembrskem času lahko dobro spočili in miselno pripravili na nadaljevanje sezone. Pred nami je še osemnajst tekem v spomladanskem delu sezone in naš cilj je uvrstitev na eno izmed mest, ki vodijo v Evropo,“ je uvodoma dejal 24-letni nogometaš, ki se odlično znajde na vseh položajih v napadalnem delu ekipe.

V jesenskem delu sezone je skupaj s Tilnom Klemenčičem zbral največ nastopov med domžalskimi nogometaši – odigral je namreč šestnajst tekem, vknjižil 961 igralnih minut in dosegel tri zadetke. Uspešne igre je prikazal tudi v kvalifikacijah za evropsko ligo, kjer je nastopil na vseh osmih obračunih, izredno pomemben zadetek pa je dosegel na tekmi proti Freiburgu, ko so se rumeni veselili zgodovinske uvrstitve v četrti krog: “To je bilo najuspešnejših šest mesecev v moji karieri. Prihod v Domžale, ki so izredno kakovosten in zelo dobro organiziran klub, je bila zagotovo prava poteza. V zelo kratkem času sem dobil veliko priložnosti, hitro sem se ujel s soigralci, prav tako pa mi zelo ugaja način dela, ki ga goji Simon Rožman s svojimi sodelavci. Dosegli smo zgodovinski uspeh na evropskih tekmah, dobro smo se držali tudi v prvoligaškem tekmovanju, kjer zasluženo zasedamo tretje mesto. Žal se nam ni izšlo v pokalnem tekmovanju, a tudi porazi so sestavni del nogometa,“ se je na minulo obdobje ozrl Bizjak, ki poudarja, da se že zelo veseli izzivov, ki prihajajo v tem letu: “Verjamem, da bomo uspešni tudi v letu 2018. Vsi nogometaši bomo imeli veliko priložnosti za dokazovanje, vsekakor pa si vsi želimo napredovati, kar je v Domžalah mnogim že uspelo. Pomembno je, da opravimo čim boljše priprave, ki so osnova za celotno koledarsko leto, in odločno začnemo s tekmami v spomladanskem delu sezone.“

Domžalski nogometaši se bodo na prvem treningu zbrali v sredo, 10. januarja. Uvodni del priprav bodo rumeni opravili v Domžalah in v trening centru v Lukovici, dvakrat pa se bodo pred začetkom spomladanskega dela sezone odpravili na teden dni dolge priprave v hrvaški Umag. 

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound