FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

PRESTOP: Jure Balkovec odhaja v Bari

Začetek leta 2018 prinaša prvo kadrovsko novico, ki je povezana z novim odmevnim prestopom iz našega kluba. Domžalskega dresa v prihodnje ne bo več nosil dolgoletni član rumene družine Jure Balkovec, ki si je z odličnimi igrami priigral prestop v sloviti Bari, ki danes uspešno nastopa v italijanski Serie B.

10 balkovec fr20170726

Ob sklenjenem prestopu sem seveda zelo vesel, navsezadnje sem si želel narediti korak naprej v svoji karieri. Veselim se izziva, ki je pred menoj in prepričan sem, da bo to prava stopnička na moji nogometni poti. Po drugi strani mi ne bo enostavno zapustiti rumene družine, saj sem v Domžalah spoznal precej dobrih ljudi, ki so mi pomagali napredovati – tako izven igrišča, kot seveda na njem. Zapuščam klub, v katerem sem se izredno dobro počutil in si pridobil neprecenljive izkušnje, ki mi bodo zelo koristile v prihodnosti,“ je po uspešnem dogovoru z italijanskim moštvom dejal 23-letni Jure Balkovec, ki se je v Domžale preselil že pri šestnajstih letih. Odtlej je v rumenem dresu v vseh tekmovanjih odigral 117 uradnih tekem in dosegel 13 golov, predvsem v zadnjih sezonah pa se je s svojo izjemno levico uveljavil kot eden najboljših nogometašev v slovenski prvoligaški konkurenci.

Svojo nogometno pot je član slovenske B reprezentance začel pri Beli Krajini. Poleti leta 2011 se je preselil v naš klub, kjer je že isto leto debitiral v članskem moštvu. Sledilo je leto in pol dolgo obdobje, ko je kot posojen nogometaš izkušnje nabiral pri Krki in Radomljah, nato pa se je začel njegov hiter vzpon do statusa enega najbolj prepoznavnih članov rumene družine. Jure sedaj odhaja v italijanski Bari, kar je seveda novo lepo priznanje tudi za naš klub.

71 dobrovoljc balkovec ol20170531

Obdobje, ki sem ga preživel v Domžalah, bom ohranil v izjemno lepem spominu, navsezadnje sem tukaj začel svojo poklicno nogometno pot. Tu smo s soigralci, trenerji in ostalimi zaposlenimi ustvarili številne lepe spomine, še najbolj pa se bom spominjal lanskoletne pokalne lovorike in seveda odličnih predstav v kvalifikacijah za evropsko ligo. Klubu, navijačem in seveda vsem, ki so mi kakorkoli pomagali na moji poti, bi se iskreno zahvalil za vso podporo. Vedno bom ostal navijač domžalskega kluba, za katerega verjamem, da bo tudi v prihodnje rasel na vseh področjih,“ je še dodal Balkovec, pri prestopu katerega je znova pomembno vlogo odigral športni direktor Matej Oražem.

Jure si je prestop zaslužil s trdim delom. V našem klubu je bil eden izmed igralcev z najdaljšim stažem, ki je predvsem v zadnjih sezonah kazal izjemno dobre predstave, ki so že nekaj časa vzbujale pozornost močnejših evropskih klubov. Bari je po našem mnenju odlična odskočna deska za njegov napredek, ki se s prestopom v Italijo zagotovo še ne bo končal. S prestopom smo poleti počakali in izkazalo se je, da smo se odločili prav. Našli smo namreč sredino, ki je lahko zadovoljila predvsem potrebe nogometaša in seveda tudi našega kluba,“ je dejal prvi kadrovnik igralskega mozaika v Domžalah, ki je ob tem dodal, da je sedaj že nekdanji nogometaš Domžal lahko odličen vzor za marsikaterega nogometaša: “V svoji karieri je imel tudi nekatera težka obdobja, a je z nepopustljivostjo in pravim odnosom pokazal pravo pot. To je odličen dokaz in vodilo vsem tistim, ki jim sprva morda ne uspe preboj na največji oder, da se s trdim delom lahko premosti marsikatera ovira. Juretu je to uspelo in danes že trka na vrata Serie A ter seveda tudi slovenske reprezentance. Vsi v klubu smo zelo veseli, da mu je uspel preboj v zelo dober klub, ob tem pa mu želimo veliko uspehov v novi sredini.“

Hvala in srečno, Jure!

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound