FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Simon Rožman: "Imamo ogromno energije za uresničevanje klubskih ciljev"

Le še dva dneva nas ločita do začetka priprav na spomladanski del sezone. Domžalski nogometaši bodo prvi trening opravili v sredo dopoldne, že danes pa se je na prvem letošnjem sestanku zbralo celotno strokovno vodstvo, ki mu poveljuje trener Simon Rožman. Domžalski strateg je s sodelavci potrdil dokončen plan priprav, ki v prihodnjem mesecu in pol čakajo naše moštvo.

10 rozman fl20170706

Na začetku ne moremo mimo ugibanj o vašem morebitnem odhodu k aktualnemu hrvaškemu prvaku Rijeki, ki so se v teh dneh pojavila v medijih. Nam lahko podate kaj več informacij o tem?

Ni skrivnost, da sem si ogledal njihovo zadnjo prvenstveno tekmo in da smo se po tekmi z njihovimi predstavniki zadržali in izmenjali veliko mnenj o prihajajočih izzivih, vizijah obeh klubov … Skratka, gre za krasne in odprte ljudi, kot pri nas v Domžalah. Pomembno se mi zdi po svetu hoditi z odprtimi očmi, saj smo mlad kolektiv in potrebno se je učiti na vseh področjih. Trenerji tako vseskozi iščemo poti, kako v čim krajšem času priti do želene igre in se pogovarjamo predvsem o delu na igrišču. Matjažu Keku sem iskreno hvaležen za vsak nasvet, ki je plod njegovih bogatih izkušenj in nespornega trenerskega znanja.

Torej ugibanj o vaši prihodnosti ni več?

Znotraj rumene družine imamo vedno odprt dialog o vseh stvareh. Tako pač delujemo. Tu se dobro počutim in če bi se kaj zgodilo, bi to že javno povedali in danes seveda ne bi prišel v službo v Domžale. S sodelavci smo imeli sestanek, na katerem smo definirali plan dela za prihodnje pripravljalno obdobje.

Vrnimo se k začetku priprav na spomladanski del, a najprej vprašanje, kako ste preživeli odmor?

Po analizi opravljenega dela na vseh področjih in preverjanju realizacije zastavljenih ciljev, smo si s sodelavci vzeli odmor. Po dolgem času sem bil na dopustu in bil popolnoma odrezan od dogajanja. Za nami je tudi že temeljita priprava na spomladanski del oziroma lahko rečem kar celotno leto. Ta čas, ki ga imamo na voljo v zimskem pripravljalnem obdobju, je ključen za celotno koledarsko leto.

Kot kaže je v strokovnem vodstvu vse nared za začetek priprav?

Pred nami je ogromno dela, a imamo s sodelavci ogromno energije za uresničitev klubskih ciljev. Za nami je odlično leto, vendar se na spominih v nogometu žal ne živi. Kljub temu, da smo mlad kolektiv, premoremo že kar nekaj izkušenj, tako da bomo v nadaljevanju pozorni prav na vse malenkosti. Igralci korektno opravljajo individualne programe, zato se veselimo ponovnega snidenja.

21 rozman in20170624

Zadnji odhod Jureta Balkovca potrjuje kakovostno in načrtno delo. Je pred vami pester prestopni rok?

Športni direktor ima polne roke dela. Težko bo zadržati vse igralce, saj so v zadnjem letu pokazali veliko. Pripravljeni smo na več scenarijev. V tem trenutku lahko samo rečem, da imamo sestavljeno ekipo, s katero bi želeli v evropsko tekmovanje, kar je tudi tekmovalni cilj kluba. Prihodov ne načrtujemo, tako da so slednji odvisni predvsem od odhodov.

Vseskozi ste vpeti tudi v strokovni program Akademije - Mladinskega nogometnega centra, kar pomeni, da podmladek dobro poznate? 

V člansko ekipo priključujemo štiri naše mlade igralce, od katerih pričakujem veliko energije in hitro prilagoditev. Zraven so tudi nekateri naši mladi igralci, ki so bili posojeni v druge klube. Prehod v članski profesionalni nogomet je zagotovo ključni trenutek v karieri nogometašev. Izkušnje kažejo zelo različne poti, a povsod je nekaj skupnega; le potencial, ki je nadgrajen z veliko mero dela, daje možnost za uspeh in napredek. Veliko je odvisno od igralcev samih, mi pa smo tu, da jim pomagamo. Stopnic se definitivno ne da preskočiti. Tega se zavedamo, zato imamo veliko potrpljenja, brez veliko usmerjenega dela pa tako ali tako ne gre v vrhunskem športu.

Za konec še eno vprašanje, ki morda najbolj zanima naše navijače. Kje so rezerve za spomladanski del sezone?

Ekipa bo dlje časa skupaj, tako da pričakujemo avtomatizacijo na več področjih, boljše bo razumevanje in hitrejši pretok informacij. Razmišljamo o vseh plateh spodbujanja igralskega potenciala s čim boljšim učinkom dela. Igralcem želim samo zdravja, saj pri ostalih stvareh ne pričakujem težav, ker so izjemno motivirani.

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound