FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Shamar Nicholson: "Borbeno, agresivno in napadalno do konca"

Domžalski nogometaši bodo v sredo znova na delu. Ob 16. uri jih v Športnem parku Domžale čaka zaostalo srečanje 20. kola Prve lige Telekom Slovenije, na katerem bodo gostili moštvo Celja. Pred dvobojem z peto uvrščeno zasedbo prvoligaškega tekmovanja je pričakovanja rumenih strnil mladi napadalec Shamar Nicholson, ki je v Stožicah pokazal novo dobro predstavo.

nkd 20 nicholson

Glede na potek srečanja smo s točko lahko zadovoljni, čeprav smo bili nevarnejši in aktivnejši. Žal nam je hitro prejetega zadetka, saj je to zagotovo vplivalo na potek tekme. Kakorkoli, pomembno je, da nadaljujemo s pozitivnimi rezultati in da se odlično pripravimo na nov preizkus, ki nas čaka že v sredo,“ se je na remi z Olimpijo ozrl jamajški nogometaš, ki je v soboto vknjižil svoj peti nastop v rumenem dresu.

V igro je vstopil v 58. minuti in s svojo borbenostjo in nepopustljivostjo v obrambo Olimpije vnesel kar nekaj nemira. Imel je tudi dve lepi priložnosti, a bo na svoj prvi zadetek v rumenem dresu še moral nekoliko počakati. “Iskreno poudarjam, da sem vesel vsake minute, ki mi jo nameni trener. Za mano je obdobje prilagajanja na evropski stil igranja, predvsem pa treniranja, ki se močno razlikujeta od jamajškega. Veseli me, da sem z vsakim dnem bližje optimalni pripravljenosti, ki je pogoj za uspešno nastopanje na tem nivoju. Trdo sem delal, saj ni bilo lahko. Sedaj sem še toliko bolj hvaležen, kar skušam pokazati na vsaki tekmi, ko dobim priložnost. Borim se, tečem, skačem, opravljam naloge v fazi branjenja. Najpomembneje je, da lahko pomagam svojemu moštvu. Na takšen ali drugačen način,“ poudarja mladi napadalec, ki je v minulih sezonah kar dvakrat prejel nagrado za najobetavnejšega jamajškega nogometaša, prav tako pa je že pri devetnajstih letih debitiral za člansko reprezentanco te otoške države v Karibskem morju.

Odtlej je nato še petkrat nastopil za člansko izbrano vrsto – nazadnje konec avgusta, tik preden je z našim klubom podpisal triletno pogodbo. “Vesel sem, da sem tu. Resnično sem maksimalno zadovoljen v tem klubu, kjer imam vse pogoje, ki jih mladi nogometaš potrebuje,“ je še dodal Nicholson.

nkd 28 nicholson

21-letni napadalec, ki je v preteklosti nastopal še v dresu matičnega kluba Boys' Town, je z mislimi že pri sredini tekmi s Celjem, ki se bo v domžalskem Športnem parku začela ob 16. uri. “Tekma z Olimpijo je znova pokazala, da premoremo pravo miselnost in da se nikoli ne predamo. To je pomembna lastnost v športu. Smo borbeni, nepopustljivi in tekmovalni, s čimer tudi navzven kažemo podobo pravega kolektiva. Vzdušje v moštvu je fantastično, s soigralci se odlično razumemo. Verjamemo, da bomo tudi na preostalih desetih tekmah nadaljevali z borbeno kolektivno igro, ki nam daje rezultate. Obračunov je še veliko, točk prav tako, tako da je mogoče še marsikaj“ je prepričan mladi nogometaš, ki je nato predstavil še načrt za sredin obračun: “Nadaljevali bomo v našem slogu. Borbeno, agresivno in napadalno do konca. Upam, da nam bodo pri tem pomagali tudi naši navijači. V Stožicah so zelo dobro navijali za nas.“

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound