FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Dario Melnjak: "Dokazovanje se nikoli ne konča"

Domžalski nogometaši so odločno zakorakali v pripravljalno obdobje. Danes zjutraj so opravili že tretji trening, ki je bil tokrat namenjen preverjanju fizične pripravljenosti. Popoldne nato sledi še eden, do sobote, ko bo na sporedu prva tekma, pa bodo rumeni skupno opravili sedem trenažnih aktivnosti.

Dva tedna premora sta hitro minila, a smo se v tem času spočili in nabrali novih moči. Vsi skupaj smo se vrnili željni dokazovanja, ki se v nogometu nikoli ne konča, dobrih rezultatov in seveda novega napredka. Ostali smo v isti zasedbi, kar je zagotovo ena izmed naših konkurenčnih prednosti pred novo sezono. Odlično se poznamo, zavoljo tega pa tudi lažje nadaljujemo z izvajanjem zastavljenih vsebin. Ker je bil premor zelo kratek, nismo izgubili veliko v smislu pripravljenosti, tako da lahko že sedaj rečemo, da smo v zelo dobrem stanju,“ je dejal bočni branilec Dario Melnjak, ki ga je skupaj s soigralci na današnjem jutranjem treningu čakal t.i. beep test, ki se uporablja za oceno maksimalne aerobne kapacitete. V primerjavi z lanskim začetkom poletnih priprav so rezultati domžalskih nogometašev opazno boljši, kar je nedvomno podatek, ki nas lahko navdaja z optimizmom.

Pozna se vpliv odličnih zimskih priprav, kjer smo nabirali bazo. Vsekakor pa je pomembno tudi to, da smo skozi premor vzdrževali našo fizično pripravljenost. Najprej smo se seveda ustrezno spočili, zadnji dnevi premora pa so že bili namenjeni vrnitvi v trenažni ritem,“ poudarja hrvaški nogometaš, ki je del rumene družine postal zadnji dan lanskoletnega poletnega prestopnega roka. Prihajajoči evropski dvoboji bodo zanj prvi v dresu Domžal, tako da se jih že močno veseli, poudarja Melnjak. “Ko sem lani spremljal domžalske igre v kvalifikacijah za evropsko ligo, se mi je klub hitro prikupil. Zaradi tega imam že od tedaj zelo pozitivno mnenje o tukajšnjem delu, saj ni lahko priti tako daleč in se tako enakovredno kosati s tekmeci kova Marseille, Freiburg, West Ham … Vsi si želimo, da bi tudi letos naredili nekaj podobnega. Imamo visoke ambicije, želimo se dokazovati na evropski sceni. Osnova je dobro delo v pripravljalnem obdobju, zato smo vsi še toliko bolj željni, da se dobro pripravimo v tem mesecu dni, saj nas čakajo izredno kakovostni nasprotniki. Nedvomno pa že vsi komaj čakamo, da se začne.“

nkd 20

Prvo tekmo na evropski ravni bodo rumeni odigrali že čez manj kot mesec dni, tekmeca pa bodo spoznali že prihodnji teden. V sredo, 20. junija bo v Nyonu potekal žreb kvalifikacijskih parov, ki ga bodo z zanimanjem spremljali tudi domžalski nogometaši. “Spremljanje nasprotnikov je zelo zanimiv del pričakovanja žreba. Spremljamo nasprotnike, poigravamo se z napovedmi. Dejstvo je, da so vse ekipe izredno kakovostne, zato nas bo že v prvem krogu čakalo težko delo. Prepričan sem, da se bomo na prvega tekmeca dobro pripravili in da bomo na igrišču pokazali vso svoje nogometno znanje. Najpomembneje je, da ostanemo zvesti vsebini, ki nas je popeljala tako daleč,“ je še dodal Melnjak.

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound