FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Lovro Bizjak: "Veliko je faktorjev za uspeh"

Čez natanko en teden se bodo domžalski nogometaši podali na gostovanje v Široki Brijeg, kjer jih v četrtek čaka prvo dejanje letošnjih kvalifikacij za evropsko ligo. Priprave se tako hitro bližajo h koncu, pred nami moštvom pa je le še nekaj treningov, na katerih bodo pilili malenkosti pred novo sezono.

nkd 5 bizjak

“Lanska evropska zgodba je bila za nas izredno lepa in nepozabna. Ne le zaradi rezultatov, ampak tudi zaradi vseh novih stvari, ki smo se jih naučili. Verjamem, da nam bodo pridobljene izkušnje koristile pri vseh izzivih, ki nas čakajo v prihodnjih tednih. Začenši s tekmo proti Širokem, ki bo seveda zelo zahtevna ovira na naši poti. A na koncu bo vse odvisno od nas samih – z dobro predstavo lahko premagamo vsakogar,“ je pogovor začel napadalec Lovro Bizjak, za katerim je izredno uspešna prva sezona v Domžalah. Rumeni dres si je prvič nadel prav na lanskoletnih evropskih tekmah, kjer je nastopil na vseh osmih tekmah. Še posebej se je izkazal na domači tekmi s Freiburgom, kjer je dosegel zmagoviti zadetek, s katerim smo si priigrali zgodovinsko uvrstitev v četrti kvalifikacijski krog evropske lige.

24-letni Mozirjan je odlične predstave nizal tudi v slovenskem prvoligaškem tekmovanju, kjer je zbral kar trinajst zadetkov in dodal štiri asistence. S končnim tretjim mestom so si rumeni znova priigrali uvrstitev v Evropo, kjer bodo tudi letos skušali priti do dobrega rezultata. “Želimo si, da bi se naša evropska zgodba zavlekla vsaj še do konca avgusta. Priprave, ki so za nami, so bile naporne, a zelo koristne. Smo dobro pripravljeni, tudi prijateljske tekme smo odlično izkoristili za dvigovanje forme. Igrali smo proti močnim nasprotnikom, s kakovostnega nivoja, ki nas čaka v Evropi. Tam bodo seveda odločale malenkosti, svoje lahko doda tudi športna sreča. Vemo, da je veliko faktorjev za uspeh, a prva sta nedvomno trdo delo in maksimalen pristop. Za to dvoje se ni za bati, saj vem, da bomo na vseh tekmah dali vse od sebe,“ je dejal domžalski napadalec, ki bo močan adut našega moštva tudi v prihajajoči prvoligaški sezoni. Slednja se bo začela že predzadnji vikend v tem mesecu, ko bodo rumeni gostili Krško. 

nkd 20 bizjak

Prvenstvene tekme so tiste, ki nam prinašajo nastope v Evropi. Lanskoletne izkušnje moramo unovčiti tudi za boljši izkupiček ligaškega tekmovanja. Tam je naš cilj biti blizu vrha, podobno kot letos. Maribor in Olimpija sta seveda favorita, a smo že dokazali, da se jima lahko zoperstavimo,“ še dodaja Bizjak.

Domžalskega napadalca in njegove soigralce boste lahko prvič v Športnem parku v živo videli v četrtek, 19. julija, ob 21. uri. Vstopnice za povratni dvoboj s Širokim Brijegom bodo naprodaj sredi prihodnjega tedna, že ta petek pa se začne prodaja sezonskih vstopnic, s katerimi si lahko zagotovite stalni sedež na vseh domačih tekmah Nogometnega kluba Domžale.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Alen Obrez & Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound