FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Tonči Mujan je novi član rumene družine!

Do prve evropske tekme nas loči le še teden dni, moštvo je v sklepni fazi priprav, vse jasnejši pa je tudi kadrovski mozaik, s katerim bo v prihodnje razpolagal strokovni štab pod vodstvom Simona Rožmana. Rumeni bojevniki bodo namreč v prihajajočo sezono krenili tudi z novo močjo, saj se je zasedbi dvakratnih slovenskih prvakov danes pridružil krilni nogometaš Tonči Mujan.

TonciMujanDomzale

Zelo sem vesel, da bom v prihodnje branil barve tako odlično organiziranega kluba, ki slovi po izjemno dobrem in sistematičnem delu. Prav slednje je zame največja motivacija, saj sem prepričan, da lahko v Domžalah še močno napredujem in naredim korak naprej v moji karieri,“ zadovoljstva ob prihodu v rumeno družino ni skrival nekdanji član mlajših reprezentančnih selekcij Hrvaške, ki v Domžale prihaja iz Krškega, v dresu katerega se je kar nekajkrat pomeril z našim moštvom.

Že ob prihodu v Slovenijo so me sedaj že nekdanji soigralci v Krškem vedno svarili, kako težko je igrati proti Domžalam, saj so le te pod vodstvom trenerja Simona Rožmana vedno gojile izjemno napadalen in agresiven nogomet, ki je pravzaprav najboljši približek evropskim smernicam. Da to niso bile le besede, sem hitro občutil na svoji koži. Na prvi tekmi proti Domžalam smo že po pol ure izgubljali s štirimi zadetki razlike, s čimer sem hitro občutil pravo moč in organiziranost kluba. Vsekakor sem sedaj zelo ponosen, da sem tukaj, ob tem pa zagotavljam, da bom dal vse od sebe, da moštvu pomagam do čim boljših rezultatov,“ je pristavil Mujan. 

22-letni nogometaš je svojo nogometno pot začel pri splitskem Hajduku, kjer je prehodil pot od vseh mlajših selekcij do članskega moštva. Z vmesnima enoletnima posojama pri Zadru in španskem Deportivu, kjer je nastopal z drugo moštvo, je bil član dalmatinske zasedbe do lanskega februarja, ko je postal član Krškega. Pri slednjem je v letu in pol zbral 45 nastopov in dosegel sedem zadetkov. V zadnji sezoni je vknjižil tudi enajst asistenc in tako postal najboljši podajalec Prve lige Telekom Slovenije.

Tonči je bil v lanski sezoni eden najboljših posameznikov v Krškem, zato je bil naša prva izbira na položaju krilnega napadalca, kjer nam je primanjkovalo raznolikosti. S svojo hitrostjo in prodornostjo nam to nedvomno prinaša, zato sem vesel, da smo se dogovorili. Pogajanja niso bila najlažja in so trajala dlje, kot bi si želeli. Hoteli smo ga namreč že v zgodnejšem delu priprav, kljub temu pa smo veseli, da nam je prestop uspelo izpeljati še pred prijavo ekipe za evropske kvalifikacije. Ob tem bi se rad zahvalil Nogometnemu klubu Krško, da smo v pogajanjih uspeli najti skupni jezik,“ je prihod Mujana, s katerim smo podpisali triletno pogodbo, z izjavo pospremil športni direktor Matej Oražem.

Besedilo in foto: Alen Obrez

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound