FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pogumno naprej!

Zadnji štirje ligaški obračuni se niso končali povsem po željah domžalskih nogometašev. Trije porazi in remi so manj od pričakovanj, a začasna negativna rezultatska serija ni razlog za večji preplah. Na vseh tekmah so varovanci trenerja Simona Rožmana namreč prikazali zelo solidne predstave, ki bodo v bližnji prihodnosti nedvomno tudi rezultatsko nagrajene. Naše moštvo se sicer še naprej nahaja na petem mestu, z majhnim točkovnim izkupičkom za tretjim mestom, ki ob koncu sezone zanesljivo prinaša uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo.

nkd 6 ibricic

Predvsem na tekmah z Gorico in Triglavom so bili rumeni občutno aktivnejši tekmec in si v 180 minutah priigrali kar trideset strelov proti nasprotnikovim vratom. A žoga preprosto ni hotela v mrežo, kar potrjuje tudi podatek, da se je proti omenjenima tekmecema ob strelih domžalskih napadalcev skupno kar petkrat zatresel okvir vrat. A takšne situacije so pač del nogometa, ki enkrat da, spet drugič vzame. 

Opazno je tudi dejstvo, da je v primerjavi z začetkom sezone, ki predstavlja temelj v procesu priprave na tekmovalne obračune, igralska zasedba močno prevetrena. Moštvo so v tem času zapustili Matija Širok, Lovro Bizjak, Zeni Husmani, Rubin Hebaj in Petar Franjić, na drugi strani so se v zadnjih tednih ekipi pridružili Ruben Belima, Gregor Sikošek, Slobodan Vuk in Matej Podlogar. Ob tovrstnem številu sprememb je seveda razumljivo, da moštvo potrebuje svoj čas, da vsi mehanizmi v igri znova postanejo rutinski. Podobno je bilo tudi v lanski sezoni – ko je zasedba rumenih po vseh spremembah ob koncu prestopnega roka potrebovala dober mesec dni, da je prišla v pravi tekmovalni ritem. Sledila je odlična rezultatska serija v jesenskem in še boljša v spomladanskem delu, ko so si Domžalčani zanesljivo priigrali tretje mesto in uvrstitev v Evropo.

Do konca meseca septembra nas čakajo še trije obračuni, prav vse pa bomo odigrali v gosteh. Prvi bo na sporedu v soboto, ko odhajamo na gostovanje k vodilnemu Mariboru. V sredo sledi tekma v Krškem, zadnjo nedeljo v mesecu pa se bomo pomerili z Rudarjem. Naslednja domača tekma bo odigrana v soboto, 6. oktobra, ob 14:45. Tekmec našega moštva bo murskosoboška Mura.

Pogumno naprej in #skupajdovrha. 

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB