FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Tilen Klemenčič: "Prihajajoči reprezentančni premor bo dobro del"

Z doseženim remijem na zadnji tekmi z Muro, ki se je končala z rezultatom 2:2, so domžalski nogometaši sklenili prvo tretjino letošnjega prvenstva. Na dosedanjih dvanajstih tekmah so vknjižili petnajst točk, kar v tem trenutku zadostuje za peto mesto na ligaški lestvici.

nkd 25

Z lestvico se v tem trenutku niti ne obremenjujemo toliko. Vsa pozornost je osredotočena proti našim predstavam na zelenici, za katere si seveda želimo, da bi v tej prvi tretjini bile nekoliko boljše. A smo nihanja tudi nekako pričakovali, čeprav smo želeli, da na nas ne bi vplivala v tolikšni meri. Prihajajoči reprezentančni premor bo dobro del, navsezadnje ga bomo izkoristili za večje število treningov, čaka pa nas tudi prijateljska tekma. Prepričan sem, da bomo v tem času pokazali nov napredek in se v drugo polovico jesenskega dela odpravili v boljši formi,“ je trenutno stanje v moštvu nazorno opisal branilec Tilen Klemenčič, eden najboljših mož domžalske zasedbe na tekmi z Muro. 

23-letni nogometaš je odlično poveljeval obrambi rumenih, ki so večji del srečanja odigrali v številčnem deficitu. Dve izključitvi sta povzročili strnjeno branjenje, ki je bilo uspešno do končnice tekme. Tedaj so gostje naposled le uspeli zadeti, a žal jim je to uspelo dvakrat. Vodstvo z dvema zadetkoma, za katerega je s svojim drugim zadetkom v sezoni poskrbel tudi Klemenčič, je bilo tako izničeno. “Po tekmi smo bili mešanih občutkov. Dejstvo je, da je po dveh izključitvah točka uspeh, čeprav smo bili tako zelo blizu zmage ... Strnjeno smo se branili, postavili smo dober blok in odlično odgovarjali na pritisk gostov. Še posebej dober odgovor smo pripravili v 85. minuti, ko je Gaber odlično krenil, sam sem ga spremljal in ob njegovi nesebični podaji mi ni bilo težko zadeti. A na koncu smo žal popustili, nekoliko tudi zavoljo utrujenosti, saj se ni bilo lahko več kot pol ure braniti s kar dvema igralcema manj. Bili smo blizu, a nam ni uspelo. Nedvomno je to še ena motivacija za naprej, saj želimo kar hitro pozabiti izgubljeno priložnost in se osredotočiti na nove zmage,“ poudarja Gorenjec v domžalskem dresu.

V tem tednu bodo Domžalčani opravili pet treningov, v petek pa jih nato čaka prijateljski obračun s hrvaškim prvoligašem Rudešem. Tekma v Zagrebu se bo začela ob 15. uri.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB