FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Statistični pogled po 12. kolu

Novo ligaško kolo prinaša posodobljene statistične parametre našega moštva. Na zadnji ligaški tekmi so domžalski nogometaši vknjižili petnajsto točko v sezoni in se tako še naprej nahajajo na petem mestu Prve lige Telekom Slovenije. V primerjavi z lansko sezono, v kateri so prvo tretjino prvenstva rumeni bojevniki prav tako sklenili na petem mestu, smo dosegli dve točki več. 

Screen Shot 2018 10 10 at 11.04.30

Z Muro so se na sobotnem dvoboju Domžalčani razšli z remijem in rezultatom 2:2. Rumeni so proti gostujočim vratom sprožili štiri strele, od tega sta dva našla pot znotraj okvirja vrat in tako tudi premagala gostujočega vratarja Matka Obradovića. Varovanci Simona Rožmana so imeli 32 % igralnega časa žogo v svojih nogah, kar je sicer precej manj od njihovega povprečja sezone (52,25 %). Ta podatek je sicer precej odklonski, a hkrati razumljiv, saj je naše moštvo od 32. minute igralo z igralcem manj, od 59. minute pa s kar dvojnim igralskim deficitom. Skupno je bila to že peta izključitev na dosedanjih dvanajstih tekmah, na katerih so Domžalčani prejeli tudi 25 rumenih kartonov. 

Skupno je bila to že 716. klubska tekma v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Doslej smo vknjižili 287 zmag, 192 remijev in 237 porazov. 

nkd 9

Statistika sezone: 

NK Domžale Skupno število v sezoni Povprečje na tekmo:
Število doseženih zadetkov: 20 1,67
Število prejetih zadetkov: 18 1,5
Število strelov v okvir vrat: 59 4,92
Število strelov mimo gola: 69 5,75
Število prejetih strelov v okvir vrat: 53 4,42
Posest žoge   52,25 %

Z zadetkom v 24. minuti so bili domžalski nogometaši tretjič v tej sezoni uspešni v drugi šestini tekme, šestič pa v sami končnici. Oba zadetka so tokrat znova prejeli v sklepnem delu dvoboja, kamor se uvrščajo situacije od 76. minute. Skupno so v končnicah tekme Domžalčani v tej sezoni prejeli že sedem zadetkov, tako je bilo denimo še proti Triglavu, Muri in na obeh tekmah z Rudarjem.

12

Bliskovit protinapad rumenih, iz katerega je naše moštvo doseglo drugi zadetek na tekmi, je obeležila tudi izredno visoka končna hitrost obeh glavnih akterjev. Gaber Dobrovoljc je v svojem prodoru dosegel hitrost 32,71 km/h, Tilen Klemenčič pa mu je sledil s 33,63 km/h! Če to primerjamo z mednarodnim nivojem, so denimo na zadnjem svetovnem prvenstvu višjo hitrost dosegli le Cristiano Ronaldo (34 km/h), Ante Rebić (34 km/h) in Luis Advíncula (33,8 km/h).

A skupno to ni bila najvišja končna hitrost, ki jo je v tej sezoni dosegel kateri izmed naših nogometašev. Še z boljšim rezultatom se lahko namreč pohvali Dario Melnjak, ki je na prvi tekmi uvodnega kroga kvalifikacij za evropsko ligo tekel s hitrostjo kar 33,79 km/h!

Najvišje končne hitrosti v sezoni:

Igralec (tekma) Najvišja hitrost
Dario Melnjak (QUEL: Široki Brijeg - Domžale 2:2) 33,79 km/h
Tilen Klemenčič (12. kolo: Domžale - Mura 2:2) 33,63 km/h
Gregor Sikošek (10. kolo: Krško - Domžale 0:4 ) 33,48 km/h
Gregor Sikošek (8. kolo: Domžale - Triglav 1:2) 33,01 km/h
Tonči Mujan (2. kolo: Domžale - Rudar 3:1) 32,91 km/h
Gaber Dobrovoljc (12. kolo: Domžale - Mura 2:2) 32,71 km/h
Tonči Mujan (9. kolo: Maribor - Domžale 2:2) 32,37 km/h

Statistični posladki: 

- Adam Gnezda Čerin je v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije odigral že več kot tisoč minut.

- Tilen Klemenčič je presegel mejo 14.000 minut na igriščih Prve lige Telekom Slovenije.

- Andraž Kirm je vknjižil 149. nastop v rumenem dresu, s čimer se še naprej nahaja na petem mestu večne klubske lestvice. Gaber Dobrovoljc je vknjižil 146. nastop in se tako za eno tekmo približal šestemu mestu, kjer se trenutno nahaja Ivan Knezović.


Pripravil: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB