FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Sledi prijateljski dvoboj v Zagrebu

Domžalski nogometaši bodo svojo pripravljenost jutri preizkusili v Zagrebu, kjer jih ob 15. uri čaka prijateljska tekma s hrvaškim prvoligašem Rudešem. Dvoboj bo nadgradnja dela v tem tednu, v katerem bodo rumeni do četrtka skupno opravili kar pet treningov.

nkd 23 dobrovoljc

Kot vsakega, si želimo tudi ta reprezentančni premor maksimalno izkoristiti. Delovna vnema je precej visoka, vsi skupaj si želimo, da bi z opravljenim v teh dveh tednih v nove ligaške in pokalne tekme vstopili še boljši. Treninge dobro izkoriščamo za izboljševanje naše igre, ki v zadnjih tednih ni bila na želenem nivoju, posledično pa tudi rezultati niso bili najboljši. A preteklosti ne smemo preveč obžalovati, bolj je pomembno, da smo jo dobro analizirali in da se sedaj osredotočimo na nadaljevanje sezone, v katerem nas čaka še veliko tekem,“ je uvodoma dejal Gaber Dobrovoljc, ki je na zadnji ligaški tekmi z Muro začel bliskovit protinapad, iz katerega so rumeni dosegli drugi zadetek. 

“Videl sem, da imam prosto pot do nasprotnikovega gola, zato sem preprosto na vso moč stekel v napad. Tilen mi je sledil, podal sem mu ob pravem trenutku in vse skupaj se je razpletlo z žogo v mrežo Mure. Škoda le, da zadetek ni prinesel zmage in da smo v končnici tekme žal nekoliko popustili,“ poudarja 25-letni nogometaš, čigar akcija ni bila ravno vsakdanja. Protinapad za zadetek sta namreč izvedla oba osrednja branilca, kar je precejšnja redkost v profesionalnem nogometu. “Nisem še zasledil, da bi takšno akcijo pripravila dva branilca. A številčni deficit je povzročil, da smo vsi nogometaši morali pokrivati večji prostor kot sicer, s čimer je tudi prišlo do te situacije, je še dodal Dobrovoljc, ki se bo jutri s soigralci podal na prijateljsko gostovanje v Zagreb.

Preizkušamo nekatere nove stvari, že na prejšnjih tekmah smo odigrali nekaj tekem v spremenjeni podobi. A pri vsem skupaj je najpomembneje, da smo maksimalno odločni v napadu, čvrsti v duelih, zbrani pri podajah in agresivni v fazi branjenja. Tu imamo največ rezerv in tudi to bomo skušali izboljšati v tem premoru,“ je moštveni načrt v teh dveh tednih predstavil visokorasli Domžalčan.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound