FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Sledi obračun z Mariborom

Nogometaše Domžal jutri čaka predzadnje domače srečanje v tem koledarskem letu. Petnajst čez peto bodo v Športnem parku gostili vodilni Maribor, proti kateremu bodo sklenili prvo polovico aktualne sezone.

nkd 14 hodzic

V tokratni dvoboj se rumeni bojevniki podajajo s tretjega mesta na ligaški lestvici, Mariborčani pa zaenkrat zasluženo zasedajo vodilni položaj v Prvi ligi Telekom Slovenije. Osvojili so 39 točk, kar je petnajst več od našega moštva, ki je sicer tretja napadalno najučinkovitejša zasedba lige. Domžalčani so dosegli 32 zadetkov in jih prejeli 25. Na drugi strani so bili nogometaši Maribora uspešni kar petdesetkrat, njihova mreža pa se je zatresla le štirinajstkrat.

Skupno bo to že 72. medsebojni obračun teh dveh tekmecev, z boljšo statistiko pa se lahko pohvalijo gostje. Le ti so dosegli 31 zmag, 24 je bilo remijev, šestnajst zmag pa so vknjižili domžalski nogometaši, ki se v tokratni dvoboj podajajo na krilih serije šestih tekem brez poraza. Vijoličasti so v tem času izgubili enkrat, a dosegli kar pet zmag, s katerimi so še utrdili svoje mesto na prvoligaški lestvici. Zadnjih pet medsebojnih ligaških tekem se je končalo z identičnim izkupičkom obeh moštev - eno zmago, enim porazom in tremi remiji. 

Trener Simon Rožman bo na jutrišnjem srečanju zagotovo pogrešal udarni osrednji branilski par, saj imata prepoved nastopa Gaber Dobrovoljc in Tilen Klemenčič. Nekaj težav s poškodbo imata še Žan Žužek in Slobodan Vuk, ki sta izpustila tudi zadnji obračun v Kranju. 

Glavni delivec pravice bo tokrat Dragoslav Perić, ob stranski črti mu bosta pomagala Robert Vukan in Aleš Skok. Delegatsko vlogo bo opravljal Otmar Komel.

Vstopnice za dvoboj so že na voljo v NK Baru – cena v predprodaji znaša 5 EUR, na dan tekme 8 EUR.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc 

esadmulalic logo  Tark  Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound