FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Statistični pregled jeseni - 1. del

Pred domžalskimi nogometaši so še slabi trije tedni zasluženih počitnic. S pripravami na spomladanski del sezone bodo rumeni začeli v sredo, 9. januarja, ko se zberejo na prvi skupni aktivnosti v novem koledarskem letu.

nkd 5

Varovanci Simona Rožmana bodo večji del priprav opravili v domžalskem okolju, dvakrat pa se bodo na teden dni dolge priprave odpravili še v hrvaški Umag, ki je postal že tradicionalno zimsko pripravljalno okolje našega moštva. Slednje se bo v preostalih sedemnajst tekem aktualne sezone podalo z glavnim ciljem – priboriti si vnovični nastop v Evropi. 

V jesenskem delu so Domžalčani na devetnajstih ligaških tekmah vknjižili sedem zmag in šest remijev, prav toliko pa so doživeli tudi porazov. Skupno imajo na svojem kontu 27 točk, kar je dovolj za četrto mesto najmočnejše slovenske nogometne lige. Mesto pred njimi se nahaja Aluminij (30 točk), še višje sta Maribor (45) in Olimpija (36). Zgornji del lestvice zaključuje Celje (26), sledijo še Mura (24), Gorica (22), Rudar (18), Triglav (16) in Krško (15).

Domžalski nogometaši so doslej dosegli 35 zadetkov in jih prejeli 28. Največkrat, kar šestkrat, je bil uspešen Senijad Ibričić, pet zadetkov je dodal mladi Jamajčan Shamar Nicholson. Štirikrat je zadel Dario Melnjak, po tri zadetke pa sta dodala Adam Gnezda Čerin in Tonči Mujan.

Senijad Ibričić je prav tako najvišje tudi na klubski lestvici asistentov, saj je kar šestkrat svojim soigralcem uspešno podal za zadetek. Na drugem mestu najdemo dva nogometaša – Adama Gnezdo Čerina in Daria Melnjaka, ki sta bila v tem segmentu uspešna po trikrat, oba pa se na samem vrhu skupaj nahajata po številu odigranih minut. Melnjak je doslej zbral 1576 minut, 19-letni Gnezda Čerin, ki je skupaj s Tončijem Mujanom odigral tudi vse letošnje ligaške obračune, pa dve minuti manj.

Število nastopov: 

19 - Adam Gnezda Čerin, Tonči Mujan
18 - Senijad Ibričić, Dario Melnjak
17 - Gaber Dobrovoljc
16 - Agim Ibraimi, Tilen Klemenčič
15 - Shamar Nicholson
14 - Nermin Hodžić, Ajdin Mulalić
12 - Žan Žužek
11 - Slobodan Vuk, Matej Podlogar, Andraž Kirm, Gregor Sikošek
8 - Matija Rom
6 - Zeni Husmani
5 - Ruben Belima, Dejan Lazarević, Dejan Milić
3 - Kobie Morris, Lovro Bizjak, Amedej Vetrih
2 - Nermin Haljeta, Blaž Urh, Matija Širok

Število zadetkov: 

6 - Senijad Ibričić
5 - Shamar Nicholson
4 - Dario Melnjak
3 - Tonči Mujan, Adam Gnezda Čerin
2 - Matej Podlogar, Agim Ibraimi, Tilen Klemenčič
1 - Nermin Haljeta, Slobodan Vuk, Amedej Vetrih, Zeni Husmani

Število podaj: 

6 - Senijad Ibričić
3 - Dario Melnjak, Adam Gnezda Čerin
2 - Matija Rom, Matija Širok
1 - Lovro Bizjak, Zeni Husmani, Slobodan Vuk, Nermin Hodžić, Andraž Kirm, Gregor Sikošek, Agim Ibraimi, Tonči Mujan, Gaber Dobrovoljc

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Jernej Ogorevc

 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB