FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Teinović: Ne bomo odnehali

Nogometaši Domžal so pod vodstvom trenerja Stevana Mojsilovića še neporaženi. Po domačem remiju proti velenjskemu Rudarju je sledila zmaga na gostovanju v Celju. Štiri točke so prinesle zadovoljstvo tudi v garderobo dvakratnih državnih prvakov, ki jih v soboto čaka domača tekma proti Triglavu. O trenutnem stanju smo se pogovarjali s kapetanom Daliborjem Teinovićem.

Teinovic ru1

Na zadnjih dveh tekmah ste osvojili štiri točke. Menjava trenerja je torej obrodila sadove?
S prihodom novega trenerja resneje in pametneje stojimo na igrišču. Več pozornosti je usmerjene na fazo branjenja in ni več toliko lepote v igri. Počasi se navajamo na novega trenerja in njegove zahteve. Na tekmi v Celju je bilo že veliko bolje kot proti Rudarju. Spoštujemo njegove zahteve in se jih trudimo prenesti na igrišče.

Pod vodstvom novega strokovnega vodstva imate tudi več treningov. Kako igralci prenašate povečan obseg dela?
Vsi treningi so zelo zanimivi in trener zahteva stoodstotno osredotočenost skozi celoten trening. Hitro smo se navadili na njegov način dela, na vsakem treningu pa tudi od nas zahteva nekaj novega. Zaenkrat vse skupaj prenašamo brez težav, čeprav so zahteve visoke, predvsem za igralce, ki niso vajeni takšnega dela. Kljub vsemu gre tudi njim iz treninga v trening bolje.

Teinovic ce1

Trener goji sistem 4-3-3, v katerem so napadalci tudi v fazi branjenja postavljeni zelo visoko na igrišču. Kako ste se znašli v takšni postavitvi?
Malce se še lovimo. Predvsem v fazi napada se nam večkrat zgodi, da smo ostali predaleč od napadalne trojke. V vsakem trenutku tekme gledamo naprej in ne poizkušamo več s počasno organizacijo napada. Delati moramo veliko bolj konkretne stvari in to nam je v Celju uspelo. Čeprav smo imeli pri obeh doseženih golih tudi nekaj sreče, smo do strelov prišli po izdelanih akcij.

Po štirih točkah na zadnjih dveh tekmah je najverjetneje tudi stanje v garderobi veliko boljše?
Zagotovo je lepše, ko zmaguješ in osvajaš točke. Kljub temu nismo povsem zadovoljni s temi štirimi točkami, saj so naše ambicije precej višje. Želimo si zmagati vse tekme do konca sezone. Trudimo se izboljšati naš položaj na lestvici in mislim, da smo na dobri poti.

Teinovic ru3

Ali je v tem prvenstvu še kaj v igri?
Realno ne, vendar v nogometu se lahko zgodi marsikaj. V podzavesti še upamo na čudež in uvrstitev na tretje mesto. V nobenem primeru ne bomo odnehali in naredili bomo vse, kar je v naši moči. Na koncu bomo videli, kam nas bo to prineslo.

Pred vami je obračun proti kranjskemu Triglavu, ki vam je na zadnji tekmi odščipnil dve točki. Kaj pričakujete od sobotne tekme?
S Triglavom smo imeli zelo dober medsebojni izkupiček, zadnjo tekmo pa smo odigrali v slogu zaključka jesenskega dela prvenstva. Kranjčani imajo nevarno ekipo in morali bomo biti zbrani vseh devetdeset minut. Če bomo spoštovali zahteve trenerja, ne bi smeli imeti težav, zagotovo pa ne bo lahko. Smo v situaciji, ko ne moremo nikogar podcenjevati, še najmanj pa ekipo Triglava, ki je v prvem spomladanskem kolu proti Mariboru pokazala, česa je zmožna.  Gre za mlado ekipo, sestavljeno iz igralcev, ki znajo igrati nogomet. Dobro se bomo pripravili in poizkušali zmagati.

Teinovic tr1

Kako je trenirati pod vodstvom Luke Elsnerja, ki je bil še pred kratkim vaš soigralec in je kar nekaj let mlajši od vas?
Lahko rečem, da je super. Seveda bi si želel, da bi še igral, vendar mi je tudi tako super. Dobro ga poznam in vem, da se vsake stvari loti resno. Obnaša se zelo profesionalno. Ima nekaj v sebi in prepričan sem, da bo zelo uspešen tudi v trenerskem poklicu. S svojim odnosom, znanjem in željo po delu bo veliko pripomogel k uspehom Domžal.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB