FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Igralci zmago posvetili družini Vuk

Člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale je na drugi tekmi pod vodstvom novega strokovnega štaba doseglo prvo zmago. Na gostovanju v Celju so bili vseh devetdeset minut boljši tekmec, piko na i pa sta z goloma postavila Luka Vrhunc, ki je dosegel svoj prvenec v domžalskem dresu in Mitja Zatkovič. Trener Stevan Mojsilović je bil navdušen nad taktično disciplino in igro mlajšega dela moštva, igralci pa so zmago posvetili soigralcu Slobodanu Vuku, katerega mama je pred dnevi žal izgubila boj z zahrbtno boleznijo.

Vuk mb

''Zmago posvečamo Slobodanu Vuku in njegovi družini. To je najmanj kar lahko v teh težkih trenutkih naredimo za svojega soigralca,'' je v imenu igralcev po tekmi v Celju dejal Darko Topić. Medtem ko se na zadnjem obračunu proti velenjskemu Rudarju Domžalčanom ni izšlo, so bili v soboto odločeni doseči deseto prvenstveno zmago v sezoni: ''Na koncu je pomembna zmaga, čeprav bi določene polpriložnosti lahko tudi bolje izkoristili. Na drugi strani Celje ni bilo prav posebej nevarno. Zelo sem vesel, da smo končno zmagali, saj se je v zadnjem času v klubu veliko dogajalo. Nismo dosegali dobrih rezultatov in v klub se je vnesla določena nervoza. Prišel je nov trener, nova miselnost in iz tekme v tekmo kažemo večjo zanesljivost. Upam, da bomo tako tudi nadaljevali,'' pojasnjuje 27-letni Mengšan, ki slovi po svoji neizmerni borbenosti. Delavnost mu ni tuja in v tem segmentu se v popolnosti ujema z novim trenerjem: ''Zaenkrat kaže dobro. Predstave bi lahko bile še veliko boljše, vendar verjamem, da bomo hitro napredovali tudi na tem področju. Dokončno se zagotovo še nismo ujeli. Čaka nas še veliko dela, moramo biti potrpežljivi in upamo na najboljše,'' je še dodal vsestranski igralec, ki je tokrat zaigral na mestu desnega bočnega.

Mojsilovic Topic ce

Prva zmaga na klopi Domžal je veliko zadovoljstva razumljivo prinesla tudi strategu Domžal Stevanu Mojsiloviću: ''Vsekakor sem zadovoljen, toda zadovoljstvo je prisotno predvsem zaradi igralcev, ki so imeli na prvi tekmi zmago v rokah vse do 91. minute. Tisto je preteklost in tudi ta zmaga bo jutri že pospravljena v arhiv letošnjega prvenstva,'' je ostal skromen 46-letni Srb, ki je z odlično taktično postavitvijo povsem razorožil nasprotnika: ''Naporno smo delali in nič drugače ne bo niti v prihodnje. Igralci so si zmago zaslužili in dokazali, da so lahko izjemno disciplinirani v obrambi. Prav igra v obrambi nam je prinesla določeno varnost in omogočila veliko prostora za protinapade. Seveda ti niso naše edino orožje, saj imamo še veliko prostora za napredovanje na ostalih segmentih igre. V prvem polčasu smo imeli dve do tri priložnosti, s katerimi bi lahko do konca prelomili tekmo. Ni nam uspelo in na odmor smo odšli z vodstvom 1:0, ki smo ga čvrsto držali tudi v nadaljevanju. Igrali smo dobro in za nagrado dosegli še drugi gol. Nadvse sem zadovoljen nad taktično disciplinirano igro svoje ekipe. Seveda smo delali tudi napake, ki jih bomo z delom poizkušali odpraviti. Absolutno sem zadovoljen z današnjo predstavo svoje ekipe, ki je pokazala nekaj stvari, ki smo jih v zelo kratkem času uspeli vpeljati v igro.''

Balkovec ce1

K tretji zmagi v spomladanskem delu sezone so velik delež prispevali tudi najmlajši člani moštva. Strokovni štab je od prve minute v igro poslal 17-letnega Jureta Balkovca, 20-letnega Liridona Osmanaja in strelca prvega zadetka 21-letnega Luko Vrhunca. V končnici tekme je svojo priložnost dočakal še 19-letni Marko Kovjenić: ''Zelo sem zadovoljen s predstavo mlajšega dela ekipe. Jure Balkovec, Marko Kovjenić, Luka Vrhunc in Liridon Osmanaj predstavljajo prihodnost našega kluba. Gre za igralce stare med 17 in 21 let, ki imajo velik potencial. S trdim delom na treningih bodo še veliko napredovali in prepričan sem, da bodo kmalu postali nosilci igre Domžal. Pred njimi je lepa kariera, če bodo ohranili trezno glavo, poslušali nasvete in na vsakem treningu dali vse od sebe,'' je še dejal Stevan Mojsilović, ki bo v bližnji prihodnosti zagotovo spoznal še preostale kvalitetne igralce iz domžalskega Mladinskega nogometnega centra. Na treningih je med drugimi že preizkusil Tobiasa Mencigarja, Gregorja Zabreta in Gabra Dobrovoljca. Dvakratne državne prvake v soboto čaka domači dvoboj z zadnjeuvrščenim Triglavom. Po prosti nedelji bodo Domžalčani do tekme opravili kar osem treningov.

Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB