FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Naložba za prihodnost - Tamar Svetlin z novo pogodbo

V zadnjih sezonah je v našem članskem moštvu priložnost dobila serija obetavnih mladeničev, ki so svojo nogometno izobrazbo pridobili v domžalski nogometni šoli. Naslednji, ki pogumno stopa po poti svojih predhodnikov, je tudi 17-letni obetavni vezist Tamar Svetlin, s katerim smo v teh dneh podpisali novo pogodbo, veljavno do poletja 2022.

nkd 9 svetlin

Tamar Svetlin je prihodnost domžalskega kluba. Pričakujemo, da bo že v tej sezoni debitiral za člansko moštvo, čeprav ima pred sabo še leto in pol mladinskega staža. Že nekaj časa trenira s članskim moštvom, priložnost je dobil tudi na več prijateljskih srečanjih, na katerih je pokazal, da je že lahko konkurenčen na tem nivoju. Naša odgovornost je, da njegov potencial še naprej skrbno in karseda kakovostno razvijamo,“ je po sklenitvi novega sodelovanja dejal športni direktor Matej Oražem, ki je prepričan, da je Tamar po Janu Repasu in Adamu Gnezdi Čerinu naslednji v vrsti izjemnih produktov domžalskega Mladinskega nogometnega centra.

Vse večje število mladih v našem moštvu je rezultat našega načrtnega in skrbno dodelanega delovanja v zadnjih nekaj letih. V tem času smo preusmerili fokus ter tako želimo v večini primerov, razen v izjemnih okoliščinah, mlade nogometaše čim prej pripeljati do članskega nogometa ter jim tako ponuditi tisto, kar v tujini ne bi dobili. V prihodnje lahko v naši članski zasedbi tako pričakujete še več doma vzgojenih nogometašev, kar bo v največji meri zasluga naših trenerjev in osebja v MNC. S številnimi izboljšavami, predvsem pa z odprtjem Akademije, smo v naši nogometni šoli delo dvignili na nivo, ki ga doslej še nismo poznali. Rezultati so že na dlani - ko uredimo še vprašanja infrastrukture, pa bomo tem mladim res lahko ponudili pogoje, ki bodo popolnoma primerljivi z evropskimi klubi. A ker je v lokalnem okolju posluha za naše projekte bolj malo, je ta del razvoja odvisen predvsem od naše poslovne uspešnosti,“ še dodaja Oražem.

nkd 9 svetlin

Prihodnosti v rumenem dresu se veseli tudi obetavni mladenič, ki je v tem zimskem pripravljalnem obdobju eden tistih nogometašev, na katere že od prvega dne priprav računa trener Simon Rožman. Slednji mu je priložnost ponudil na praktično vseh prijateljskih tekmah, z izjemo dvoboja v Mariboru, ko je bil Tamar odsoten zaradi reprezentančnih obveznosti. Skupaj z mladinsko reprezentanco Slovenije se je v minulih dneh mudil v Turčiji, kjer je na prijateljski tekmi s Turki podal za zmagoviti zadetek svojega klubskega in reprezentančnega soigralca Daria Kolobarića.

“V Domžalah se odlično počutim, saj imam tu vse pogoje za kakovosten nogometni in osebnostni razvoj. Odločitev za podaljšanje pogodbe je bila povsem enostavna, saj čutim veliko podporo in zaupanje kluba, hkrati pa sem prepričan, da je ta klub pravo okolje zame v tej fazi kariere. Moj glavni cilj je, da se dokažem v članski selekciji in da čim hitreje postanem konkurenčen najboljšim nogometašem v prvem moštvu. Dejstvo, da sem kot član mladinske ekipe že priključen treningom pod vodstvom trenerja Simona Rožmana, je zame velikega pomena, saj vem, kako zahteven je prehod na članski nivo. Z zgodnjo priključitvijo k prvi ekipi ta prehod postane lažji, saj imam na voljo daljši čas za prilagajanje, ob tem pa lahko še hitreje napredujem tudi kot igralec, poudarja mladi nogometaš, ki bo v članskem moštvu nosil dres s številko 88. 

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB