FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Slobodan Vuk: "Blizu optimalnega nivoja"

Peti pripravljalni teden, drugi v hrvaški Istri, je pri koncu. Danes in jutri bodo domžalski nogometaši opravili še dva treninga, jutri pa jih nato čaka še dvoboj z drugo ekipo zagrebškega Dinama. Vtise aktivnosti v Umagu je strnil napadalec Slobodan Vuk, sicer eden dveh strelcev zadnje prijateljske tekme s Sežano.

nkd 4 vuk

Znova smo malce dvignili intenziteto in količino treningov, kar je bilo tudi načrtovano. Odlično pripravljena zelenica nam omogoča fantastične pogoje za delo, tako da smo zaenkrat lahko zadovoljni z opravljenim. Nasploh je za nami pet izredno dobrih tednov, ki bodo trden temelj za spomladanski del sezone. Pripravljenost vseh nas je že blizu optimalnega nivoja, tudi taktično smo že ponotranjili trenerjeve zahteve. Ob tem je vidno še odlično vzdušje v moštvu, kar je prav tako pomemben faktor za dobre predstave na zelenici. Zaenkrat smo opravili dober posel, tako da z optimizmom zremo proti pomladi,“ poudarja izkušeni napadalec, ki je v jesenskem delu skupno vknjižil štirinajst nastopov in dosegel dva zadetka. Kamničan se je sicer v Domžale vrnil konec avgusta, sprva kot posojen nogometaš, po njegovi prekinitvi pogodbe z norveškim Tromsom, pa smo nato posojo spremenili v polnopraven prestop. 

V nadaljevanju sezone bo tako eden pomembnejših adutov domžalske zasedbe, tudi zavoljo dejstva, da bo prvič po vrnitvi z moštvom opravil celotne priprave. “Zame je to vitalnega pomena, saj je težko nastopati brez optimalne pripravljenosti. Kot sem že prej dejal, so priprave temelj za dobre igre v sezoni in to se mi je v jesenskem delu precej poznalo. Nisem bil na želeni ravni, imel sem tudi nekaj težav s poškodbo, posledično nisem mogel soigralcem pomagati na način, kot bi si ga želel. Že sedaj se počutim precej bolje kot jeseni, čeprav sta pred nami še dobra dva tedna priprav. Upam, da nam bo vsem nam zdravje služilo, saj sem prepričan, da lahko svoje rezultate še precej izboljšamo.“

Izkušeni napadalec je doslej v svoji karieri sedemkrat oblekel rumeni dres v kvalifikacijah za evropsko ligo - to številko pa želi po sezoni še izdatno izboljšati. “Cilj je vsekakor Evropa. Vsem nam, še posebej starejšim, je to glavna motivacija. Če bomo zdravi in še naprej tako pridno delali, se lahko nadejamo dobrih rezultatov. Je pa pred nami zagotovo zahtevnih sedemnajst obračunov, saj se za isti cilj bori praktično polovica lige. Pomembno je, da bomo v vsakem trenutku na optimalnem nivoju,“ je še pristavil napadalec, ki bo septembra dopolnil 30 let.

Besedilo: Alen Obrez 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB