FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

V NK Domžale ogorčeni nad sojenjem

V Nogometnem klubu Domžale smo bili dolgo časa tiho in mirno spremljali milo rečeno slabo sojenje na tekmah našega kluba. Napake na včerajšnjem srečanju v Športnem parku proti Nogometnemu klubu Rudar iz Velenja pa so bile kaplja čez rob.

Orazem mu

Že pogled na statistiko sezone kaže, da s sojenjem na tekmah Nogometnega kluba Domžale nekaj ni v redu. Podatek, da je bilo proti naši ekipi dosojenih kar osem enajstmetrovk, v korist pa niti ena, je dovolj zgovoren sam po sebi. V tako rekoč identičnih situacijah se za nasprotnike najstrožje kazni dosodijo, za Nogometni klub Domžale pač ne. Če k temu dodamo še devet rdečih kartonov in množico slabo ocenjenih situacij v enakem položaju nasprotnih ekip in posledično nedosojenih rdečih kartonov, je mera polna.

Dedic ru

Na podlagi zgornjih navedb lahko zaključimo, da je bilo sojenje v dosedanjem delu sezone na tekmah Nogometnega kluba Domžale katastrofalno. Še bolj zaskrbljujoče za ljubitelje nogometa je dejstvo, da sojenje ni pošteno. Seveda posledice takšnega sojenja nosi le Nogometni klub Domžale, saj sodniška organizacija slepo vztraja pri zavračanju pozivov o javnem sankcioniranju sodnikov, ki delajo napake.

V Nogometnem klubu Domžale ne iščemo izgovorov za slabši točkovni izkupiček v letošnji sezoni. Prav tako ne pričakujemo, da bomo s to objavo dosegli revolucijo v sodniški organizaciji, ki je najverjetneje najbolj konzervativni organ v našem nogometu in hkrati izjemno nedojemljiv za predloge. Je pa prav, da se te stvari javno in jasno pove in se o njih konstruktivno razpravlja.

Knezovic go1

Preden se v sodniški organizaciji lotijo priprave odgovora na naš poziv, če se ga sploh bodo, pa vabim vodstvo organizacije k nam, na Kopališko 4 v Domžale, kjer bi si v spremstvu kamere sporne situacije iz letošnje sezone skupaj ogledali in pokomentirali ter s tem dali jasno in javno sliko, kdaj so bile napake storjene.

In ker vstopamo v praznični čas, jim bomo podarili tudi kakšen pirh, ker za javno in odprto diskusijo o teh stvareh je potrebno imeti tudi kakšno jajce. Ali dve.

Matej Oražem, športni direktor NK Domžale
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB