FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Krševan Santini: »Užitek je igrati v Domžalah!«

Po prvem mesecu v rumenem dresu je vratar Krševan Santini strnil prve vtise in občutke po prihodu v Domžale. Posojeni vratar hrvaškega prvoligaša Osijeka je z izbiro kluba nadvse zadovoljen, dve zmagi in remi na prvih treh tekmah spomladanskega dela pa mu dajeta prav poseben zagon za uspešno nadaljevanje prvenstva, v katerem si Domžalčani po besedah Santinija želijo vsaj tretjega mesta. 

 nkd 21 santini

"Vse je super že od samega začetka. Takoj po prihodu sem videl, da klub resnično odlično urejen. Z atmosfero v ekipi sem izredno zadovoljen, prav tako z motivacijo soigralcev do dela in treningov, ki je na zavidljivo visoki stopnji. Podoben vtis je glede trenerskega štaba, ki me je sprejel odlično, in tudi iz njihove strani veje navdihujoča delovna vnema. Mislim, da ne bi mogel biti bolj vesel oziroma bi si težko želel bolj toplega sprejema v ekipo. Po prvem mesecu sodeč je vse zares super in verjamem, da sem naredil pravilno odločitev s prihodom v Domžale," je prvi mesec v dresu rumenih ocenil Santini. 

"Počasi se še navajam hitrega in zahtevnega tempa, ki ga goji naše moštvo," je povedal domžalski vratar, ki je do sedaj zbral tri nastope v najmočnejši slovenski ligi, a se je že kot član hrvaških prvoligašev v svoji karieri meril proti slovenskim klubom, zato mu naš prvoligaški nivo ni tuj. "S trenerjem Simonom Rožmanom sva se že pred mojim prihodom pogovorila in naslovila način igranja nogometa, h kateremu stremi klub. Najina pogleda na nogomet sta si podobna, zato sem se tudi odločil za prihod v Domžale. Resda sem tu šele nekaj tekem in bo potrebno še nekaj časa za popolno adaptacijo in usvojitev želenega sistema igranja, vendar bi po prvih treh tekmah zase ocenil, da sem se v veliki meri zahtevanemu načinu igre dokaj dobro prilagodil in prišel do neke optimalne forme."

"Prvi vtisi po prvih treh tekmah so potrdili, da je liga na visokem nivoju. Igra se dosti odprt nogomet, klubi so izenačeni, vsak lahko premaga vsakogar, dosega se veliko zadetkov. Kar mogoče zame in druge vratarje niti ni najboljši podatek," je v smehu dejal Santini, ki je sicer svojo mrežo na zadnjih dveh tekmah ohranil nedotaknjeno. Proti Aluminiju se je domžalski čuvaj mreže izkazal tudi z nekaj izvrstnimi obrambami, a 31-letnik poudarja pomembnost učinkovite in trdne domžalske obrambe: "Tudi kot vratar si želim biti vključen v igro. Pred prihodom v Domžale sicer nekaj časa nisem igral, zato mi trenutno še manjkajo konstantne tekme, vendar sem prepričan, da bo tudi ta uigranost prišla kmalu. Kar pa se tiče mojih obramb, sem vedno prepričan, da bi lahko bilo še bolje. Proti Aluminiju smo res odigrali odlično. Vsi fantje na igrišču mi izredno pomagajo in mi na ta način olajšujejo moje naloge. Na zadnji tekmi so delovali kot neprebojni zid. Dobro ustavljamo nasprotne napade, če pa se nam slučajno kakšna podaja nasprotnikov izmuzne, na to dobro odgovorimo."

nkd 9 santini

Spomladanski del prvenstva so Domžale začele na četrtem mestu, a so nato z dvema zmagama in remijem rumeni skočili na tako želeno tretje mesto, kjer si želijo tudi zaključiti prvenstvo. "Naš minimalni cilj ostaja tretje mesto. Želimo si osvojiti pozicijo, ki nas pelje v Evropo in po formi na zadnjih tekmah je to povsem realen cilj. Če bomo nadaljevali s takim stilom in kvaliteto igre, lahko morda napademo tudi drugo mesto," je prepričan Santini, ki pravi, da mu visoka pričakovanja v klubu ne povzročajo preveč pritiska. Prav nasprotno, saj ga zahteve trenerskega štaba še bolj motivirajo. "Užitek je igrati v Domžalah in v ekipi, ki teži k vrhu lestvice in se bori za nekaj, stalno pa je želja napredek. Za našo samozavest in končni izkupiček je to zelo pomembno," še dodaja Santini.

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB