FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Domžale - Rudar Velenje 1:1

PRVA LIGA SI 2011/2012
sreda, 04.04.2012, 28. kolo
Športni park Domžale, 400 gledalcev

Strelca: 1:0 Osmanaj 8', 1:1 Majcen 90+2'/11m

Sodniki: Sašo Habjanič (Murska Sobota), Zoran Žekš (Črenšovci), Jožef Koren (Turnišče), Štefan Fekonja (Lendava). Delegat: Danilo Kacijan (Cankova).

Domžale Rudar Velenje
41 Vidmar Nejc 26 Savić Boban  
22 Skubic Nejc 27 Dedič Rusmin  
55 Halilović Denis 5 Novaković Nenad   
5 Hanžič Rok  28 Stojnić Petar   
3 Topić Darko 15 Rotman Rajko  
14 Balokog Michel Nack 22 Tolimir Nikola  
7 Teinović Dalibor 19 Žinko Luka   
25 Korun Uroš 6 Rošer Uroš  
31 Osmanaj Liridon 23 Klinar Denis  
11 Pekič Damir  8 Trifković Damjan  
9 Radovanović Igor 10 Črnčič Leon  
----------------------------------------- -----------------------------------------  
1 Balažič Izidor 1 Fink Gregor   
21 Krcić Amer 17 Podlogar Matej    
19 Zatkovič Mitja 9 Majcen Luka  
23 Ihbeisheh Jaka 13 Purišić Dejan  
28 Gerić Dejan 11 Krefl Aljaž  
20 Drevenšek Marko 29 Bizjak Jaka  
27 Vrhunc Luka 3 Jeseničnik Aleš  

Strelca: 1:0 Osmanaj 8', 1:1 Majcen 90+2'/11m

Menjave
Domžale: Radovanović - Zatkovič 38', Korun - Ihbeisheh 71', Pekič - Gerić 77'
Rudar Velenje: Dedič - Bizjak 63', Klinar - Podlogar 70', Črnčič - Majcen 70'
Rumeni kartoni: Dedič 44', Bizjak 67', Halilović 78', Halilović 90+1'
Rdeči kartoni: Halilović 90+1'

Na klopi Domžal sta debitirala glavni trener Stevan Mojsilović in pomočnik trenerja Luka Elsner. V ekipi Domžal zaradi okrevanja po poškodbi ni bilo Slobodana Vuka, Tadeja Apatiča, Darka Zeca, Ivana Knezovića in Saše Aleksandra Živca. Prvič v spomladanskem delu prvenstva je bil v kadru za tekmo Luka Vrhunc. Pred tekmo so se zbrani na stadionu z minuto molka spomnili na mamo domžalskega igralca Slobodana Vuka, ki je danes prerano zapustila naš svet.
 
1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli igralci Rudarja. V zadnji liniji Domžal so zaigrali Topić, Hanžič, Halilović in Skubic, na sredini Teinović, Korun in Balokog. Na krilnih položajih Pekič in Osmanaj ter v konici napada Radovanović.

3. minuta: Dedič je na desni strani uspel poslati predložek pred vrata. Pred Črnčičem je žogo v zadnjem trenutku z glavo odbil Hanžič.

4. minuta: Radovanović je na desni strani polovice Rudarja priboril prosti strel. Hanžič je poslal nevaren predložek v kazenski prostor, kjer pa so se gostje naposled uspeli ubraniti.

5. minuta: Balokog je prišel do žoge na desni strani polovice Rudarja. Poslal je predložek na drugo vratnico, kjer je tik pred Pekičem žogo iz zraka pobral vratar Savič.

1:0 Osmanaj; 8. minuta: Na polovici Rudarja sta bila v skoku Korun in Novaković. V trdem dvoboju je žoga prišla do Pekiča, ki je z glavo podaljšal v kazenski prostor gostov do Osmanaja. Slednji je z 12-tih metrov, z močnim strelom pod prečko, popeljal Domžale v vodstvo.

15. minuta: Rudar si je priboril prosti strel na desni strani polovice Domžal. Trifković je poslal predložek na drugo vratnico, kjer pa je Žinko neuspešno preigraval Balokoga in žoga je šla z igrišča.   

16. minuta: Domžalčani so bili ponovno nevarni v kazenskem prostoru Rudarja. Po slabem izbijanju gostov je do strela s 14-tih metrov prišel Osmanaj. Vratar Savić se je izkazal z odlično obrambo.

17. minuta: Rošer je izvajal kot z leve strani. Poslal je predložek v kazenski prostor, kjer je domača obramba odbila do Žinka. Nekdanji igralec Domžal je z 20-tih metrov močno meril, žoga pa je oplazila zgornji del prečke.
 
20. minuta: Dedič je poslal predložek z desne strani. V kazenskem prostoru si je žogo dobro zaustavil Črnčič, ki je prišel do strela, a je v zadnjem trenutku blokiral Halilović. V nadaljevanju akcije je predložek na prvo vratnico poslal Trifković, z glavo pa je Črnčič streljal precej mimo vrat.
 
23. minuta: Klinar je prodrl po levi strani v hitrem protinapadu Rudarja. Žogo je zavrnil do Rotmana, ki je z 11-tih metrov, iz ugodnega položaja, sprožil čez gol.
 
29. minuta: Trifković je bil pri žogi na polovici Domžal. Na kratko je podal do Klinarja, ki je s slabih 30-tih metrov sprožil proti vratom. Meril je precej mimo desne vratnice.
 
30. minuta: Domžalčani so imeli avt na desni strani. Žoga je v kazenskem prostoru prišla do Koruna, ki jo je lepo namestil Teinoviću. Slednji je z 20-tih metrov močno sprožil, a je nogo podstavil Tolimir. Po uigrani kombinaciji s kota je Hanžič poslal predložek na drugo vratnico, kjer je Pekič iz težkega položaja z glavo sprožil mimo leve vratnice.
 
33. minuta: Topić je na levi strani odbil v kot. Po uigrani akciji in podaji v sredino je Hanžič odbil v nov kot na levi strani. Po podaji Rošerja je pred vrati odbil Halilović, strel gostov pa je potem požrtvovalno blokiral Topić, ki je za nekaj trenutkov tudi obležal na igrišču.

38. minuta: V ekipi Domžal je Igorja Radovanovića zamenjal Mitja Zatkovič.

42. minuta: Halilović je storil prekršek na levi strani polovice Domžal nad Črnčičem. Rošer je poslal nizko podajo na vrh kazenskega prostora, kjer pa Žinko ni dobro zavrnil do svojega soigralca in Domžalčani so uspešno prestregli podajo.  

44. minuta: Trifković je prodiral po levi strani. Poizkus predložka je Skubic odbil v kot. Trifković je poslal predložek na prvo vratnico, kjer so domači odbili v neposredni protinapad. Dedič je s prekrškom zaustavil Pekiča in si prislužil rumeni karton.
 
45+2. minuta: Korun je na desni strani odbil v nov kot za Rudar. Trifković je podal na prvo vratnico, kjer je z glavo odbil Hanžič.
 
45+2. minuta: Po dveh minutah dodatka je glavni sodnik Sašo Habjanič označil konec prvega polčasa.
 
46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal.
 
47. minuta: Rošer je bil pri žogi na levi strani. Poslal je predložek na prvo vratnico, kjer je Črnčič z glavo streljal mimo desne vratnice domačih vrat.

49. minuta: Balokog je v protinapadu Domžal v ogenj poslal Osmanaja, ki je z desne strani prodrl v kazenski prostor in iztržil kot. Hanžič je nevarno podal v sredino, kjer je bil za las prenizek Halilović.

50. minuta: Hanžič je na desni strani polovice Domžal storil prekršek nad Rotmanom. Tako imenovani skrajšani kot je izvajal Trifković, ki je nevarno podal pred vrata. Tam je z glavo uspešno odbil Hanžič, Dedič pa je s prve iz voleja streljal visoko čez gol.
 
53. minuta: Teinović je ukradel žogo na polovici Domžal. Nemudoma je podal v protinapad do Osmanaja, ki je prodrl po desni strani. Strelec edinega gola je odlično podal po tleh na drugo stran kazenskega prostora, kjer pa Pekič ni uspel najbolje zaključiti. S 14-tih metrov je meril mimo desne vratnice.
 
61. minuta: Rošer je prišel do strela s 25-tih metrov. V kot je odbil Korun. Po podaji na drugo vratnico je prekršek nad Zatkovičem storil Stojnić.

63. minuta: Po nekaj podajah na polovici Domžal je z 20-tih metrov do strela prišel Trifković, ki je meril čez gol. V ekipi Rudarja je Dediča zamenjal Bizjak.

67. minuta: Rošer, ki se je lepo ognil zanki prepovedanega položaja, je bil pri žogi na levi strani. Poslal je nizek predložek pred vrata, kjer iz ugodnega položaja, 8 metrov od vrat, žoge v mrežo ni uspel preusmeriti Klinar.

67. minuta: Zaradi prekrška nad Topićem je rumeni karton prejel Bizjak.

69. minuta: Trifković je na desni strani našel Rotmana, ki je močno po tleh žogo poslal v kazenski prostor. Z 11-tih metrov je prečko stresel Črnčič. Sledil je nevaren protinapad Domžal. Pekič je na vrhu kazenskega prostora našel Zatkoviča, ki je sprožil čez gol.

70. minuta: V ekipi Rudarja sta Klinarja in Černčiča zamenjala Podlogar in Majcen.

71. minuta: V ekipi Domžal je Uroša Koruna zamenjal Jaka Ihbeisheh.

74. minuta: Hanžič je s kota poslal žogo na drugo vratnico. Tam je Pekič zavrnil v sredino, kjer je Zatkovič poizkušal atraktivno s peto. Žogo je pod prečko zaustavil vratar Savić.

77. minuta: V ekipi Domžal je Damirja Pekiča zamenjal Dejan Gerić.

78. minuta: Po podaji Rotmana na vrh kazenskega prostora je Vidmar ujel žogo. Ob tem se je zaletel z Majcnom, ki naj bi ga pred skokom nepravilno oviral Halilović. Sodnik Habjanič je na začudenje vseh dosodil enajstmetrovko in pokazal rumeni karton Haliloviću.

80. minuta: Enajstmetrovko je izvajal Žinko, a je njegov poizkus mojstrsko zaustavil vratar Vidmar.

89. minuta: Balokog je na polovici Rudarja ukradel žogo gostom. Prodrl je do vrha kazenskega prostora, kjer je podal na drugo vratnico. Tam je iz bližine čez gol sprožil Osmanaj.

90. minuta: Na polovici Domžal je do strela prišel Podlogar, ki je s 25-tih metrov streljal čez gol.

Rdeči karton Halilović; 90+1. minuta: Po predložku Rotmana v kazenski prostor se je Halilović nespretno zaletel v Trifkovića in Habjanič je še drugič dosodil enajstmetrovko. Halilović je dobil tudi drugi rumeni karton na tekmi.

1:1 Majcen/11m; 90+2. minuta: Enajstmetrovko je tokrat izvajal Majcen. Nejc Vidmar je bil na žogi, a je bil strel premočan in Rudar je izenačil.

90+5. minuta: Glavni sodnik Sašo Habjanič je označil konec tekme. Novi trener Stevan Mojsilović je ob svojem debiju na klopi Domžal osvojil točko.


Tekst: Grega Krmavnar
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB