FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Z uvodnim treningom odprli priprave na novo sezono

Domžalski nogometaši so z današnjim treningom odprli novo tekmovalno sezono, ki se z evropskimi preizkušnjami uradno začenja v prvi polovici prihodnjega meseca.

nkd 0 

“Veseli me, da je že prvi trening minil na izredno visokem nivoju. Vsi skupaj smo zelo motivirani pred začetkom nove sezone, ki je za nas pravzaprav nadaljevanje aktivnosti v spomladanskem delu prejšnje. V prvi polovici letošnjega leta smo naredili odlično osnovo za prihajajoče izzive, začenši z evropskimi, kjer se želimo znova prikazati v čim boljši luči. Igralci so se spočili, motivacije ne manjka, prav tako pa tudi ne želje po čim boljših dosežkih. Načrt za pripravljalno obdobje je natančno razdelan, čakajo nas serija treningov in številne prijateljske tekme, v katerih bomo lovili čim boljšo formo in navsezadnje tudi rezultate. V uvodnem tednu nam zaradi reprezentančnih obveznosti še ne bo uspelo trenirati v polni zasedbi, a se bo že kmalu število nogometašev, ki so prisotni, povišalo. Prav tako pa še pričakujemo tri novince, ki bodo zaostrili konkurenco v moštvu,“ ob začetku priprav na novo sezono poudarja domžalski strateg Simon Rožman, ki je na uvodnem treningu zbral devetnajst nogometašev.

Med njimi je bilo tudi nekaj lanskoletnih mladincev, prav tako pa tudi oba dosedanja novinca – Josip Čorluka in Branko Ilić. Kasneje v tem tednu se bodo moštvu pridružili Adam Gnezda Čerin, Matija Rom, Shamar Nicholson, Jošt Urbančič in Klemen Mihelak, ki imajo vsi reprezentančne obveznosti, Senijad Ibričić pa je dobil nekaj dodatnih prostih dni.

Premor je dobro del. Spočili smo mentalno in fizično, tako da smo se na prvi trening vrnili polni novih moči, ambiciozni in željni novih preizkušenj. Naš cilj je jasen – z napadalnimi predstavami, ki so osnova za vse, želimo priti do dobrih rezultatov in v vsakem pogledu narediti korak naprej. Nestrpno že čakamo evropske izzive in začetek slovenske lige, vseeno pa je pred nami pripravljalno obdobje, ki je v tem trenutku najpomembnejše. Že prvi trening je postregel z visoko intenziteto in odlično delovno vnemo, kar bo temeljnega pomena za nadaljnji napredek,“ je misli po uvodnem treningu strnil branilec Tilen Klemenčič. 

V prihodnjih dneh bodo rumeni opravili sedem treningov in odigrali prvo prijateljsko tekmo. Nasprotnik v lanski sezoni tretje uvrščenega moštva Prve lige Telekom Slovenije bo domžalska mladinska zasedba.

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB