FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Josip Ćorluka: V novo sezono z visokimi cilji

Priprave domžalskih nogometašev so v polnem teku, že v soboto pa moštvo čaka tudi prva prijateljska tekma. Sredi prvega tedna je vtise po pridružitvi rumenim strnil novinec v moštvu Josip Ćorluka, ki je zaenkrat zelo zadovoljen z vsemi pogoji, ki so ga pričakali ob Kamniški Bistrici.

nkd 9

Kako se zaenkrat počutite po prvih nekaj dneh s soigralci?

Počutim se odlično. Atmosfera v ekipi je čudovita, hkrati pa gre za izjemno mlado in uspeha željno moštvo, ki ima opazno željo po napredku. Po nekaj dneh sem se s soigralci že kar dobro ujel – tako na igrišču kot tudi izven njega. Vsi fantje so resnično prijazni in so me hitro sprejeli medse. Enako velja tudi za strokovni štab, ki mi močno pomaga pri uvajanju na naš sistem igre. Vse poteka na res visokem nivoju – od dela na zelenici, do analiz, raznoraznih meritev in nasploh logistike znotraj kluba. Na treningih delamo trdo, kar je vsekakor pričakovano, saj si ekipa želi uspehov in prepričan sem, da bomo začetek evropskih tekmovanj dočakali dobro pripravljeni. 

To pa ni vaše prvo srečanje z Domžalami … 

Ne, ni. Lansko leto sem kot član Širokega Brijega tu gostoval v sklopu prvega kroga kvalifikacij za ligo Evropa, tako da sem že takrat dobil prvi stik s klubom. Prvi vtis je bil absolutno pozitiven. Videl sem, da v Domžalah v svoje delo vlagajo veliko truda, da imajo dobre pogoje za treniranje in da je tu prisoten izjemno strokoven trenerski štab, pa tudi veliko izjemno kakovostnih igralcev. 

So bili potem prav omenjeni dejavniki tisti, ki so vas prepričali za podpis pogodbe?

Tako je. Me pa je poleg omenjenih navdušil tudi stil igre, ki so ga že takrat igrali. Všeč mi je atraktiven nogomet in vsekakor se ob predlagani ponudbi za podpis pogodbe nisem preveč obotavljal. Res pa je, da sem nekako Domžale poznal že prej. Vedel sem, da so v slovenski ligi izjemno konkurenčna ekipa in se vedno borijo za najvišja mesta. Prav tako sem vedel, da so izjemno konkurenčni tudi proti močnim evropskim klubom, zato so v kvalifikacijah že nekajkrat presenetili favorizirane evropske klube. 

Kako bi se opisali kot igralca?

Hm, to vprašanje je vedno zelo zahtevno (smeh). Rekel bi, da sem predvsem zelo borben in predan igralec. Za svojo ekipo se vedno potrudim po najboljših močeh in ji skušam na igrišču čim bolj pomagati. Kar se tiče pozicij, se najbolje počutim na desnem boku, kjer je veliko poudarka na tako na obrambi kot tudi v napadu. V preteklosti sem večkrat že igral tudi višje ali bolj centralno, najbolj pomembno pa je, da ne glede na to, kje igram, na koncu ekipa doseže skupni uspeh. 

Česa se v prihajajoči sezoni najbolj veselite?

Ne bi izpostavljal prav določene tekme ali obdobja. Veselim se prav vsakega dvoboja posebej. Prepričan sem, da je v nogometu potrebno iti iz tekme v tekmo in ne prehitevati. Vsako tekmo je potrebno odigrati na najboljši možen način in se maksimalno potruditi. Vem, da so cilji ekipe visoki, kar mi ugaja, saj sem pristaš miselnosti, da je vedno lahko še boljše. Seveda si najprej želim dobrih in uspešnih priprav. Upam, da bi nam tudi v evropskih tekmovanjih uspel preboj čim dlje in enako velja za domače prvenstvo. Želimo zadovoljiti tako svoje apetite, kot tudi želje navijačev, a bo potrebno biti potrpežljiv in zbran celotno sezono, v kar pa ne dvomim.

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB