FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Gregor Sikošek: Osredotočeni v nadaljevanje priprav

Za domžalskimi nogometaši je prvih pet dni priprav na novo sezono, ki se pričenja že čez manj kot mesec dni. Prve vtise po nekaj opravljenih treningih je strnil branilec Gregor Sikošek, ki se veseli novih izzivov, hkrati pa tudi svojega prvega nastopa v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

 nkd 18 sikosek

“Sezono smo začeli izjemno motivirano in zagnano, kar se vidi tudi v načrtu dela. Ni bilo nekega daljšega uvoda in osredotočanja le na fizično pripravo, saj smo se dokaj hitro že začeli posvečati delu in igri z žogo. Poleg tega veliko časa namenjamo tudi drugim elementom igre, ki zahtevajo našo pozornost, tako da smo že v uvodnem delu naslovili nekaj pomembnih stvari v naši igri. Prepričan sem, da je tako prav, saj bodo priprave minile hitro, obenem pa se bodo tudi tekmovanja - tako kvalifikacije za ligo Evropa, kot tudi domače prvenstvo - pričeli izredno kmalu. Konkurenca bo v obeh tekmovanjih huda, tako da bomo morali biti pripravljeni že od samega začetka,” je prvi teden priprav videl Sikošek. 

Premor med sezonama je bil kratek, kar je po mnenju 25-letnega branilca dobrodošlo. “Nismo imeli prav dolgega počitka, kar je mogoče v tem primeru celo dobrodošlo. Nekaj premora od igrišč je prišlo prav, saj je bila lanska sezona resnično naporna in težka, tako da smo si nekoliko odpočili. A kratek premor bo verjetno prišel prav, saj smo že v spomladanskem delu naredili ogromen korak na poti h konstantni in atraktivni igri. To smo dokazali predvsem v zadnji četrtini prvenstva, ko smo ujeli odličen ritem in to dokazali z izjemnim rezultatskim izkupičkom. Naš cilj za prihajajoče tekmovalno leto se je kar najbolje pripraviti na prve izzive. Zavedamo se, da nas čaka nekaj zahtevnih preizkušenj, vendar nas vse to še bolj motivira,” je prepričan bočni branilec, ki je v minuli sezoni vknjižil 26 nastopov v Prvi ligi, tri pa je dodal v pokalnem tekmovanju.

Sikošek pa poleg nove sezone in novih ciljev moštva že nestrpno čaka, da bo kot član Domžal rumeni dres prvič oblekel tudi v sklopu kvalifikacij za ligo Evropa. “Obračunov z nekaterimi najboljšimi evropskimi klubi se že izjemno veselim. Resda naš tekmec trenutno še ni znan, vendar se lahko tudi že v prvem krogu pomerimo z nekaterimi odličnimi evropskimi moštvi. Tega smo si želeli praktično celo lansko sezono in izjemno sem vesel, da se nam je ob hudi konkurenci uspelo prebiti na mesto, ki vodi v kvalifikacije. Zavedamo pa se, da ne bo lahko. Vemo, da tovrstna tekmovanja pomenijo veliko, saj se lahko na evropski ravni prikaže klub, izkažejo pa se lahko tudi posamezniki, zato bomo vsi zagotovo izjemno osredotočeni in motivirani. Vendarle gre za drugo najmočnejšo ligo v Evropi in zagotovo to tudi zame, ki se v domžalskem dresu v tem tekmovanju še nisem preizkusil, predstavlja ogromen izziv, ki pa se ga že močno veselim,” je zaključil Sikošek. 

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani tus logobmcound  chio logo jpg RGB