FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Mattias Käit je novi član rumene družine

Priprave na novo sezono se nadaljujejo s polno paro, vse bolj jasno pa je tudi vprašanje igralskega kadra, s katerim bo v prihodnje razpolagal naš trener Simon Rožman. Z veseljem sporočamo, da bo v rumenem dresu prihodnja tri leta nastopal tudi obetavni estonski reprezentant Mattias Käit, ki se v Domžale seli iz angleškega Fulhama.

MattiasKait Domzale

Zelo sem vesel, da prihajam v Slovenijo - v klub, ki je tekmovalno uspešen, ima zdrave ambicije in hkrati igra napadalen, atraktiven nogomet, ki mi lahko pomaga do napredka. Zavoljo tega sem prepričan, da so Domžale zame najboljša sredina v tej fazi kariere, saj gre navsezadnje za okolje, ki slovi po dobrem delu z mladimi nogometaši. Moji cilji so moštvu pomagati do čim boljših rezultatov – tako v obeh tekmovanjih, ki nas čakata v Sloveniji, kot tudi na evropski ravni. Kot rečeno, pa želim ob trdem delu tudi sam napredovati in z dobrimi igrami postati še boljši,“ je ob sklenitvi triletne pogodbe navdušeno dejal estonski reprezentant, ki je v dresu te baltske države kljub mladosti zbral že dvajset nastopov in dosegel kar pet zadetkov. Nazadnje je državni dres oblekel minuli teden, ko se je Estonija pomerila z Nemčijo in Severno Irsko.

Dvajsetletni vezist je svojo nogometno pot začel nogometni šoli talinske Levadie, že pri šestnajstih pa ga je v svoje mladinsko moštvo privabil dolgoletni angleški prvoligaš Fulham. Pri slednjem je nazadnje nastopal za rezervno moštvo, v drugi polovici lanske sezone pa je bil Mattias posojen še v Ross County, v dresu katerega se je dokazoval v škotski prvi ligi. 

Mattias je verjetno največji up estonske reprezentance, da v vlogi vodje ekipe nadomesti Konstantina Vassiljeva, ki ga v Sloveniji zelo dobro poznamo. Kljub temu, da že lep čas redno igra za člansko izbrano vrsto Estonije, je še vedno zelo mlad nogometaš, ki bo pri nas lahko dodatno izbrusil svoj talent. Imel bo dovolj časa, da pride v pravi tekmovalni ritem, saj v zadnjem letu ni povsem redno igral na najvišjem nivoju, prepričani pa smo, da je lahko velika dodana vrednost za našo ekipo,“ je dejal športni direktor Matej Oražem.

Mattias je po Josipu Ćorluki in Branku Iliću sicer tretji novinec v poletnem prestopnem roku, moštvo pa je doslej zapustilo pet nogometašev. Na listi odhodov se jim je v minulih dneh pridružil še branilec Kobie Morris, našega dresa pa v prihodnje ne bo več nosil niti Krševan Santini, ki je polnopravni član Domžal postal pred začetkom poletnih priprav. Zanimanje za izkušenega vratarja, ki je izkoristil v pogodbi zapisan odložni pogoj, je namreč pokazal poljski prvoligaš Jagiellonia, s katerim bo 32-letni Hrvat po sklenitvi dogovora že lahko začel priprave na novo sezono.

Obema nogometašema se zahvaljujemo za njun doprinos k rezultatom našega moštva v zadnji sezoni in jima v nadaljevanju karier želimo veliko športne sreče in uspehov.

Besedilo: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB