FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Pred moštvom nov zahteven teden priprav

Domžalski nogometaši so z današnjima dvema treningoma že pridno zakorakali v drugi teden priprav na novo sezono, v katerem jih čakata dve prijateljski tekmi, še pred tem pa bodo rumeni tudi izvedeli tekmeca v prvem in morebitnem drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo.

nkd 3 vuk

“Prvi teden je bil zelo naporen, takšen bo tudi drugi, ko bo velik poudarek še vedno namenjen pridobivanju bazične pripravljenosti, a seveda vse skozi nogometne vaje. Veseli nas, da smo zdravi, da je vzdušje v moštvu odlično, tudi novinci so se lepo vklopili, tako da lahko rečem, da vse poteka po želenem načrtu. Pomembno je, da se dobro pripravimo, saj bo Evropa hitro tu, s tem pa tudi slovenska liga, kjer si razumljivo želimo boljšega uvoda kot zadnji dve sezoni. Seveda pa v tem trenutku primarni cilj ostajajo čim boljši nastopi na evropski ravni, kar je za vse nas nagrada za delo skozi celotno leto,“ poudarja izkušeni napadalec Slobodan Vuk, ki je pred dnevi svojo pogodbo z Domžalami podaljšal za dodatno leto. 

30-letni Kamničan, sicer tudi najboljši klubski strelec v Prvi ligi Telekom Slovenije, se bo skupaj s soigralci v tem tednu preizkusil na dveh prijateljskih tekmah – nasprotnika bosta celjski Šampion in srbski Radnički. “Vsaka tekma je zelo koristna, saj lahko že počasi udejanjamo zamisli trenerja. Pomembno je, da so mehanizmi v igri čim bolj tekoči, da se čim bolje pripravimo in da se tudi novinci hitro navadijo na naš sistem igre,“ dodaja Vuk in hkrati poudarja, da se rumeni že veselijo jutrišnjega in sredinega žreba, ko bodo znani pari prvega in drugega kroga kvalifikacij za evropsko ligo.

“Pomembno bo pokazati maksimum, ne glede na nasprotnika, s katerim se bomo pomerili. Seveda imamo svoje želje, a na žreb ne moremo vplivati, tako da se niti ne obremenjujemo z morebitnimi kombinacijami. Se pa seveda veselimo, da čim prej izvemo ime tekmeca v prvem krogu, saj bomo nato počasi že lahko začeli s pripravami nanj. Želja vseh nas je, da bi nam uspelo priti čim dlje, a gremo korak za korakom.“

Besedilo: Alen Obrez
Foto: Lado Vavpetič

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB