FacebookTwitterYoutubeInstagram
Spletni portal za funkcionalnost strani uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska strani soglašaš z njihovo uporabo.

Simon Rožman: "Zadovoljen z dosedanjim delom priprav"

Domžalski nogometaši so včeraj odigrali tretjo prijateljsko tekmo v poletnem pripravljalnem obdobju. Čeprav so rumeni izgubili proti Radničkem iz Niša, ki je zadnjo sezono končal kot podprvak srbske lige, so bili večji del srečanja opazno boljši tekmec, a žal niso uspeli izkoristiti številnih priložnosti.

nkd 10 rozman

“Z včerajšnjo tekmo smo zaključili drugi teden priprav, ki je bil tudi hkrati količinsko najtežji. Opravili smo zelo veliko trenažnih aktivnosti, odigrali tudi dve prijateljski tekmi. Noge so še malce težke, zavoljo tega tudi določene reakcije niso bile optimalne, a vsebinsko smo vse bližje želenemu nivoju. Fantje pridno delajo, se trudijo na vsakem koraku, tako da sem zadovoljen z dosedanjim potekom priprav. Vsaka tekma ponudi določene odgovore in ob trdem delu je prav to ključ do napredka. Včeraj smo bili v določenih segmentih že zelo dobri, nekaj stvari bomo izboljšali še v preostalem času priprav. Bili smo nevarnejši tekmec, imeli več od igre in hkrati več priložnosti, a je bilo težko prebiti strnjeno zadnjo vrsto tekmeca, ki mu je uspelo izkoristiti dva protinapada. Z rezultatom seveda nismo zadovoljni, a veseli dejstvo, da fantje opazno napredujejo,“ je po včerajšnjem obračunu dejal domžalski strateg Simon Rožman, ki je priložnost tokrat namenil dvaindvajseterici nogometašev. Med njimi še vedno ni bilo Shamarja Nicholsona, ki je včeraj v dresu Jamajke odigral drugo tekmo na Zlatem pokalu, Gabra Dobrovoljca, Branka Ilića in Tončija Mujana. Zadnji trije bodo za igro znova na voljo v prihodnjih dneh, še vedno pa je odsoten tudi Dejan Lazarević, ki še ni začel s treningi z ekipo.

Tako kot je v Domžalah to že stalnica, se v prvem moštvu tudi v tem pripravljalnem obdobju dokazujejo številni mladi in obetavni nogometaši. “Vsi ti fantje opozarjajo nase in iz dneva v dan vse bolj kažejo svoj potencial. Pridno delajo in lepo napredujejo, razlike med njimi in uveljavljenimi nogometaši članskega moštva so vsak dan manjše, kar me zelo veseli, saj se s tem tudi veča konkurenca v moštvu. Zadovoljen sem s tem, kako hitro dojemajo naše zahteve, hkrati pa so včeraj pokazali veliko dobrih stvari in se odlično zoperstavili tekmecu,“ dodaja 36-letni trenerski strokovnjak, ki je v tem tednu izvedel imena tekmecev, s katerimi se bodo rumeni pomerili na uvodu sezone.

Enajstega julija bodo namreč domžalski nogometaši najprej odpotovali na Malto, kjer jih čaka evropski dvoboj z Balzanom, tri dni kasneje pa bodo novo ligaško sezono odprli z domačim obračunom proti velenjskemu Rudarju. “Vstopamo v teden, ko bomo intenziteto in obremenitve še nekoliko dvignili. Gre za obdobje, ko so noge še vedno težke, zato tudi igralci niso pripravljeni na maksimalno minutažo. Tekme dojemamo kot del treninga, tudi ciklizacija v tem obdobju še ni skladna s ciklizacijo v obdobju tekmovalnih preizkušenj. V tekmovalni ritem bomo prešli v zadnjih desetih dneh priprav, ko bomo imeli tudi dovolj časa, da se vsebinsko pripravimo na tekmece,“ je načrt za prihodnje tri tedne razkril domžalski strateg Simon Rožman.

Besedilo: Alen Obrez

esadmulalic logo    Joma  ELPro

 Logo hitD ToursAS DomžaleMG instalaterstvoTG LOGO BREZ OZADJAMetal profilAvtomehanika KvederOrbim KamnikSalomonLavacoNemecIzolacije PevecvalinanovProairDare Kos s.p.SPC ŠkerjanecGM Jagodiclogoaslani bmcound  chio logo jpg RGB